VIŠKOVIĆ SE NAŠAO U ČUDU: "Ne znam kako je samo Sattler čuo za dogovor sa Varhelyijem, a mi..."

Kazao je da nije urodilo plodom ono što, kako kaže, Sattler i neki njegovi prijatelji misle da bi trebalo provoditi u Republici Srpskoj, tj. da ni inicijativa šefice njemačke diplomatije nije prošla na jučerašnjem sastanku u Briselu.

  • Politika

  • 21. Dec. 2021  21. Dec. 2021

  • 5

"Sattler insinuira da je postojao dogovor Varhelyijem o zakazivanju Narodne Skupštine Republike Srpske o prenosu nadležnosti 10. decembra", poručio je premijer RS-a Radovan Višković.

“Ne znam odakle sad takva vrsta insinuacija da se pojavljuje u javnosti i da se sada to planira. Bio sam na sastanku, i gospodin Sattler je bio na sastanku, bilo nas je 20 unutra i ne znam kako je samo on čuo tu vrstu priče, a mi ostali nismo to čuli. Ne znam šta to treba da znači”, rekao je premijer RS-a Radovan Višković.

Višković je dodao da “im vjerovatno smeta što država Mađarska, predsjednik i svi ljudi koji predstavljaju državu Mađarsku daju pravo, ili daju podršku Republici Srpskoj u smislu da smo upravu”, rekao je premijer RS-a.

Kazao je da nije urodilo plodom ono što, kako kaže, Sattler i neki njegovi prijatelji misle da bi trebalo provoditi u Republici Srpskoj, tj. da ni inicijativa šefice njemačke diplomatije nije prošla na jučerašnjem sastanku u Briselu.

“Nisam radio ništa van Ustava”

Prokomentarisao se je i činjenicu da još uvijek nije dobio poziv Tužilaštva BiH o pomenutoj sjednici, kaže time nije opterećen.

“Nisam dobio poziv, nisam tim opterećen. Nisam ništa radio van Ustava, van dejtonskog okvira, van ustava BIH i Ustava RS-a. Radio sam po nalogu Narodne skupštine, nemam niti jedan razlog da o tome uopšte razmišljam”, rekao je Višković.

Jutros je procurio dokument iz koga se vidi da je evropski komesar za proširenje Oliver Varhelyi krajem novembra ove godine dogovorio s Miloradom Dodikom održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je razmatrano pitanje prenosa nadležnosti sa nivoa BiH na nivo entiteta. Ovaj zvaničnik Evropske unije je usaglasio s Dodikom i da zaključci stupe na snagu šest mjeseci kasnije. Kako piše Istraga.ba, potvrđuje to izvještaj šefa Delegacije EU u BiH Johanna Sattlera koji je 25. novembra dostavljen u u Brisel, piše N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...