LUKAČ STIŽE U SARAJEVO DA OBJASNI ANTIUSTAVNE POTEZE: "Pozvan sam kao svjedok, odazvat ću se pozivu!" 

To ću svakako da uradim. Određen je termin naredne sedmice, mislim u utorak", rekao je Lukač novinarima u Banjoj Luci. 

  • Vijesti

  • 21. Dec. 2021  21. Dec. 2021

  • 2

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da će se odazvati pozivu Tužilaštva BiH kao svjedok za saslušanje naredne sedmice u predmetu "napada na ustavni poredak". 

Lukač je istakao da je javnosti Republike Srpske poznato šta su radile Vlada Republike Srpske i Narodna skupština RS-a i da on može samo potvrditi činjenice koje su poznate javnosti. 

"To ću svakako da uradim. Određen je termin naredne sedmice, mislim u utorak", rekao je Lukač novinarima u Banjoj Luci. 

Narodna skupština Republike Srpske 10. decembra je na posebnoj sjednici o vraćanju prenesenih nadležnosti usvojila Deklaraciju o ustavnim principima i četiri informacije sa zaključcima o vraćanju nadležnosti prenesenih sa Republike Srpske na nivo BiH. 

Tužilaštvo BiH nakon toga je otvorilo predmet protiv više osoba zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo napad na ustavni poredak. 

Mediji su ranije objavili kako Vlada RS-a nije bila jedinstvena o prenosu nadležnosti s BiH na entiteta. 

Među ministrima koje pominju pojedini mediji, a koji se navode kao oni koji su imali dileme, su i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, te ministar energetike Petar Đokić. 

Prema tim nepotvrđenim informacijama, Lukač je na posebnoj sjednici Vlade RS-a pitao kako će se sve s papira provesti u djelo, a da ne trpe građani. 

“Građani će ostati bez dokumenata, neće moći putovati, neće važiti registracije. Znate li koje probleme ćemo time izazvati?”, navodno je kazao Lukač. 

Kako nije bilo ni potvrda ni demantija ovih informacija, iz opozicije su zatražili stenogram s posebne sjednice, što Vlada RS-a nije učinila ni do danas. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...