IZ NAŠE STRANKE PORUČILI NAČELNIKU OPĆINE NOVI GRAD: "Efendiću, kerozinom se aktivizam ne guši, već pali"

Iz ove stranke su poručili kako stoje iza zahtjeva građana za obnovu postupka izdavanja svih dozvola potrebnih za izgradnju za koje postoji sumnja da su izdate nelegalno.

  • Društvo

  • 21. Dec. 2021  21. Dec. 2021

  • 0

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić za aktivizam i proteste protiv izgradnje skladišta kerozina i benzinske pumpe optužio je članove Naše stranke. Iz Općinskog odbora Naše stranke u Novom Gradu kažu da im njegova kritika imponuje.

„Načelnik je malo nervozan. Razumljivo. Dolazi polako na naplatu njegov netransparentan rad pa ishitreno reaguje. Naučio je autoritarno vladati i svaki vid demokratskog izražavanja koje prkosi njegovim htijenjima mu smeta. On bi u vijećničkim klupama da ima klimoglavstvo kao privid opozicionog djelovanja, ali s nama ne ide tako”,  poručili su iz NS-a.

Dodali su kako građani Dobrinje nisu aktivisti ove stranke…

“Evidentno ostavljamo takav dojam jer bez obzira što se za prava građana borimo iz vijećničkih i zastupničkih klupa, i dalje smo s njima na ulici. I dalje smo dio njih, a ne otuđena politička kasta čiji je jedan od glavnih reprezentanata u Sarajevu upravo Semir Efendić. Ono u čemu je načelnik u pravu jest da izgradnju skladišta za kerozin smatramo nelegalnom. Mi izražavamo sumnju u njenu legalnost jer je cijeli proces protekao uz brojne neregularnosti. Da je nekako mogao sakriti i fizičke radove, Efendić bi i to učinio. Nije, građane je doveo pred svršen čin. Većina njih saznala je za skladište tek kad su počeli vidljivi radovi na njegovoj izgradnji”, kazali su iz Naše stranke.

Iz ove stranke su poručili kako stoje iza zahtjeva građana za obnovu postupka izdavanja svih dozvola potrebnih za
izgradnju za koje postoji sumnja da su izdate nelegalno.

“Njihove zahtjeve artikulišemo politički na svim nivoima vlasti koji imaju uticaj na gradnju skladišta, od općinskog, gradskog, kantonalnog, federalnog pa do državnog. S tim ćemo i nastaviti, uz naše prisustvo i aktivizam na ulici”, poručili su iz Naše stranke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...