MILORAD DODIK ZAPRIJETIO ŠEMSUDINU MEHMEDOVIĆU: “Ako se pojavi u Republici Srpskoj, BIT ĆE UHAPŠEN”

Jučer je Mehmedović komentarišući spise o dogovoru Varhelyia i Dodika o održavanju sjednice NSRS-a na kojoj je razmatrano pitanje prenosa nadležnosti sa nivoa BiH na nivo entiteta, zatražio istragu protiv EU zvaničnika.

  • Politika

  • 22. Dec. 2021  22. Dec. 2021

  • 44

"Taj, kako se zove, Šemsudin Mehmedović nas na bazi pojedinačnih tužbi i presuda zove genocidašima", izjavio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kao komentar na jučerašnji istup Šemsudina Mehmedovića, državnog zastupnika, nakon što su procurili spisi koji potvrđuju da je Oliver Varhelyi krajem novembra ove godine dogovorio sa Miloradom Dodikom održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

“Šta da radimo protiv takvih. To je samo dokaz zašto je i koliko je bilo zlonamjerno kada je Inzko nametnuo zakon a nije obratio pažnju na takve mogućnosti. Imate sud u Hagu koji je presuđivao i kvalifikovao neka djela. To koriste, taj kako se zove, Šemsudin Mehmedović. On koristi da nas na bazi pojedinačnih tužbi i presuda karakteriše genocidašima, sav narod genocidan, RS genocidna tvorevina. Taj zakon je omogućio da radi šta hoće. Ako se negdje pojavi u RS-u i naši organi saznaju da je tu, bit će uhapšen”, saopćio je danas Milorad Dodik.

Podsjećamo, jučer je Mehmedović komentarišući spise o dogovoru Varhelyia i Dodika o održavanju sjednice NSRS-a na kojoj je razmatrano pitanje prenosa nadležnosti sa nivoa BiH na nivo entiteta, zatražio istragu protiv EU zvaničnika.

“Samo sa USA i UK voditi pregovore. Ne pregovarati sa EU. EU nas je na isti nacin prodala 1992. i isporučila genocidašima i UZP-u”, naveo je SDA-ov zastupnik u Parlamentu BiH.

Uslijedile su oštre reakcije.

“Nečuvena je drskost i bezobrazluk poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Šemsudina Mehmedovića koji genocidašima naziva jedan narod”, poručila je Dušanka Majkić, delegat u Domu naroda PSBiH.

Njoj se jučer priključila i Sanja Vulić, zastupnica u PDPSBiH koja je, između ostalog, rječnik Šemsudina Mehmedovića opisala skandaloznim, piše N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 44

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...