DOSTA JE BILO: Vijeće srpske nacionalne manjine povuklo poziv upućen Zoranu Milanoviću da sudjeluje na obilježavanju oslobođenja...

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović ne prestaje šokirati javnost, a zbog svojih stavova trpi velike kritike sa svih strana.

  • Regija

  • 23. Dec. 2021  23. Dec. 2021

  • 5

Vijeće srpske nacionalne manjine Karlovačke županije, povuklo je poziv predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću da sudjeluje na obilježavanja 12. januara 1942. godine, datuma oslobođenja Vojnića.

Milanovića se planiralo pozvati da kao predsjednik Republike položi vijenac u znak sjećanja na poginule stanovnike Korduna, ali, kako se saznaje, taj je prijedlog povučen zbog njegovih ispada prema antifašistima, predstavnicima srpske zajednice, a posebno zbog nedavnih izjava u vezi s ubistvom zagrebačke porodice Zec i maloljetne Aleksandre.

Poziv nije upućen ni premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću, uz pojašnjenje kako on vjerovatno ne bi došao nego bi poslao Tomu Medveda. Na kraju će na obilježavanje godišnjice oslobođenja Vojnića biti pozvani samo predstavnici srpske zajednice, antifašističkih udruženja i lokalnih vlasti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...