MILANOVIĆ IZ PRIŠTINE O TOME ZAŠTO NIJE DOŠAO U BiH: "Radilo se o nizu stvari koje se tiču etničkog sastava područja..."

(...) područja na kojem se trebala obilježiti 28. godišnjica humanitarnog konvoja “Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu” te da je zato odlučio da neće otići.

  • Regija

  • 23. Dec. 2021  23. Dec. 2021

  • 4

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u četvrtak se u Prištini sastao s predsjednicom Kosova Vjosom Osmani Sadriu nakon čega je rekao da nedavno u Bosnu i Hercegovinu nije otišao iz sigurnosnih razloga.

"Mogu reći da nisam otišao iz sigurnosno-organizacijskih razloga", rekao je Milanović i dodao da se radilo o nizu stvari koje se tiču etničkog sastava područja na kojem se trebala obilježiti 28. godišnjica humanitarnog konvoja “Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu” te da je zato odlučio da neće otići.

"Da se radilo o nekom drugom dijelu BiH, otišao bih", dodao je.

"(U Prištini) se osjećam sigurno", rekao je Milanović i dodao kako je sigurnost u Hrvatskoj na visokoj razini, a Zagreb je među najsigurnijim gradovima u Evropi.

Za Kosovo kaže da je predvidiva država jer se zna što se od politike može očekivati, piše Dnevnik.hr.

"Država s kojom znaš na čemu si", rekao je Milanović i dodao kako se nada da se će problem na sjeveru Kosova što prije riješiti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...