LINTA ŠOKIRAN MILANOVIĆEVIM IZJAVAMA NA KOSOVU: „On je srbomrzac i šovinista, kada je dao izjavu u vezi sa Srebrenicom, to je bio taktički politički potez…“

Ne stišavaju se reakcije nakon govora predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića na Kosovo.

  • Regija

  • 24. Dec. 2021  24. Dec. 2021

  • 3

Jedna od oštrijih reakcija u srbijanskim medijima bila je ona Miodraga Linte, predsjednik Saveza Srba iz regiona. 

"Sa prostora Hrvatske je protjerano pola miliona Srba. Uvijek je to važno istaći. Milanovićevo ponašanje nije ništa neočekivano. Brojne činjenice pokazuju da se radi o jednom srbomrscu i šovinisti. On je imao mnogo skandaloznih izjava. Za njega su Srbi varvari, a Srbija nije država. Izjavio je da je ponosan što mu je deda bio ustaša kako bi dobio političke poene od desnice pred izbore. On nikada nije osudio ustaštvo. To su činjenice i on je u suštini veliki neprijatelj Srbije. Važno je istaći da se Hrvatska država ne pita kada se donose ključne odluke u politici Zapadnog Balkana. Politika se kreira u Washingtonu, Briselu i Berlinu, a ovo je samo pokušaj hrvatskih zvaničnika da napakoste Srbiji i da sipaju so na ranu. Iznenadio bih se da se on ponaša drugačije. On ne može da učini ništa od onoga što govori. Ne bi trebalo da obraćamo pažnju na njegove izjave jer se on ponaša na nerazumni način. Kada je dao izjavu u vezi sa Srebrenicom, to je bio taktički politički potez. Hrvatski narod se nalazi u teškom položaju u BiH i on u suštini nestaje. Svjesni su da im je tu potrebna podrška Republike Srpske“, rekao je Linta za Happy TV.

Linta je još govorio o ugroženosti Srba, veličao lik i djelo Aleksandra Vučića i pokušao obmanuti javnost o ulozi Srbije u vrijeme agresije na BiH.

Podsjetimo, Zoran Milanović je u Prištini najavio da će se lično zalagati da preostalih pet članica EU koje nisu priznale Kosovo to i učine.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...