ADVOKAT DUŠKO TOMIĆ: "Ja više nemam dileme da je Aleksandar Macan učestvovao u krađi automobila"

Kaže kako ima ljudsku obavezu da se zahvali Macanu i njegovoj porodici koji su donijeli odluku da dođu i stave tačku na jedan teški zločin.

  • Hronika

  • 24. Dec. 2021  24. Dec. 2021

  • 0

Advokat Duško Tomić, branitelj danas predatog Aleksandra Macana, za Klix je kazao kako bi se današnjim svjedočenjem njegovog klijenta trebala staviti tačka na slučaj ubistva dva sarajevska policajca.

Kaže kako ima ljudsku obavezu da se zahvali Macanu i njegovoj porodici koji su donijeli odluku da dođu i stave tačku na jedan teški zločin.

"Zahvalan sam mom klijentu Aleksandru Macanu, on mi je ispričao, crtao i objašnjavao jer živimo u 'dolini laži'. Sve što mi je rekao prije dolaska u Sarajevo, ja sam s njim otišao i uvjerio se na terenu da je baš tako", kazao je.

Pošto sam dijete policije, završio tu školu, radio u tim službama, ti policajci su i moje kolege, kaže advokat.

"Ja ne bih mogao braniti čovjeka koji je ubio policajce, zato sam želio apsolutnu istinu pa da onda donesem odluku da li ću ja njega braniti, u Sarajevu u kojem živim. Ja više nemam dileme da je Aleksandar Macan učestvovao u pokušaju krađe automobila, ali da ga nema u zločinu ubistva dva policajaca. To što je mene uvjerio, ja sam imao osjećaj da je uvjerio i tužioce", kaže Tomić.

Dodaje kako će sljedeći dani donijeti istinu i mislim da smo stavili tačku na ovaj težak i užasan zločin.

Tomić potvrdno odgovara na pitanje da li je njegov klijent otkrio imena ubica.

"Apsolutno, tu više nema dilema. Bilo je straha, nije to mala stvar. Ali ne može se živjeti u strahu. Istina je vječna, a ako vjeruješ u istinu, vjeruješ u pravdu", kazao je Tomić.

Advokat kaže kako imena neće biti objavljena da im se ne da prilika da pobjegnu te kako je tražio zaštitu za svog klijenta i njegovu porodicu.

Aleksandar Macan, prvoosumnjičeni za ubistvo dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, na čudnovat način predao se danas u Tužilaštvu Kantona Sarajevo. Ostala je enigma kako se neko za kog se do jučer tvrdilo da je bjegunac u Španiji, obreo u Sarajevu, mimo svih granica i kontrola.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...