ISTRAGA PROTIV MAFIJAŠKOG KLANA: Belivukov "mesar" otkrio od kojeg je funkcionera SNS-a dobio Rolex od 30 hiljada maraka

Miljković je zbog zločina koje je činio dobio nadimak “Mare mesar”, s obzirom da su žrtve nakon likvidacija sječene na dijelove, a potom stavljane u mašinu za mljevenje mesa.

  • Hronika

  • 24. Dec. 2021  24. Dec. 2021

  • 2

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) u Srbiji sprovodi istragu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, ali i njihovih supruga i drugih lica zbog sumnje da su prali novac stečen iz krivičnih djela, a riječ je je o nekretninama, automobilima i luksuznim satovima.

Kako saznaje Nova.rs, jedan od spornih ručnih satova je i Miljkovićev Rolex, čija je vrijednost 1.919,343 dinara (više od 30.000 maraka), a prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni je na saslušanju tvrdio da ga je dobio od Aleksandra Papića.

Naredba o sprovođenju istrage za pranje novca usmjerena je ka sedam osoba – Belivuku, Miljkoviću, njihovim suprugama Bojani Belivuk i Tanji Miljković, zatim ka Ivanu Filipovskom, Snežani Đorđević i Mariji Milutinov.

Interesantno je da su krivična djela izvršena u periodu prije 2019. godine, te se tvrdi da su pomenute nekretnine, ali i predmeti kupljeni od novca stečenog iz kriminalnih aktivnosti koje su Belivuk i Miljković vršili kao navijači Fudbalskog kluba Partizan.

Zaplijenjeni su satovi velike vrijednosti, a jedan od njih je, a kako je to tvrdio Miljković nedavno na saslušanju, dobio na poklon od Papića, koji je ranije slovio za bliskog saradnika ministra odbrane Nebojše Stefanovića.

“Riječ je o satu marke “rolex kristofer”, koji je vrijedan 1,9 miliona dinara. Miljković je na ranije saslušanju u tužilaštvu pitan o pomenutom satu, na šta je on rekao da ga je dobio od Aleksandra Papića i to kao poklon za stvari koje je učinio za njega.

Miljković je sat dobio juna prošle godine na poklon, a o čemu govori i činjenica da je na njemu i posveta. Na poleđini sata napisano je “Za brata”, dodaje izvor Nove.

Miljković je aludirao na Aleksandra Papića, nekada bliskog saradnika ministra odbrane, ranije policije. Upravo je Stefanović prije nekoliko mjeseci optužio Papića da je sarađivao sa grupom Belivuk-Miljković.

Miljković je zbog zločina koje je činio dobio nadimak “Mare mesar”, s obzirom da su žrtve nakon likvidacija sječene na dijelove, a potom stavljane u mašinu za mljevenje mesa.

Protiv grupe Veljka Belivuka i Marka Mijkovića vode se dvije istrage. Za jednu je podignuta optužnica i terete se za najteža krivična djela, među kojima su i ubistva, a za drugu – pranje novca, istraga je još uvek u toku.

Inače, Aleksandar Papić je funkcioner Srpske napredne stranke (SNS). U žiži javnosti se našao prije nekoliko mjeseci kada je na sjednici odbornika SNS opštine Zvezdara, na opšte zaprepaštenje svih, glasao za smjenu Stefanovića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...