DIJANA HRKALOVIĆ PONOVO IZA REŠETAKA: Otkriveni detalji hapšenja zloglasne bivše generalne sekretarice MUP-a Srbije…

Hrkalović je nešto manje od dva mjeseca bila u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, od hapšenja 15. decembra.

  • Regija

  • 25. Dec. 2021  

  • 0

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarica u MUP-u Srbije vraćena je sinoć u beogradski Centralni zatvor, a organi reda lišili su je slobode dok je kupovala namirnice u lokalnoj prodavnici.

Kako saznaje Nova.rs, Hrkalović je sišla ispred zgrade u kojoj živi, kako bi kupila namirnice u prodavnici, ali su joj tada prišli pripadnici policije, koji su je, po rješenju Specijalnog suda, vratili ponovo u pritvor.

Inače, Specijalni sud odredio je Hrkalovićki pritvor zbog opasnosti od bjekstva i zbog opasnosti od uticaja na svjedoke.

Prethodno, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rješenje Specijalnog suda kojim je 10. decembra ukinut pritvor Dijani Hrkalović i naložio da se ponovo razmotri prijedlog tužioca za određivanje pritvora zbog opasnosti od bjekstva.

„Osnovano se izjavljenom žalbom Tužilaštva za organizovani kriminal ukazuje da je prvostepeni sud pogrešno zaključio da okolnosti koje je naveo tužilac u predlogu nemaju značaj za produženje pritvora, po zakonskom osnovu koji se odnosi na opasnost od bekstva", rekla je jučer za Tanjug portparol suda Mirjana Piljić.

Hrkalović je nešto manje od dva mjeseca bila u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, od hapšenja 15. decembra.

Tužilaštvo je tog dana tražilo od suda da joj produži pritvor po dva nova osnova - zbog postojanja opasnosti od bjekstva i uticaja na saučesnike, ali sud nije usvojio.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...