"A, ŠTO SE TIČE DODIKA, NE PADA MI NA PAMET DA S NJIM RAZGOVARAM...": Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić javno progovorio o sankcijama...

On je tom prilikom kazao da se podrazumIjeva da će se Srbija usprotiviti svakim sankcijama protiv Republike Srpske.

  • Politika

  • 25. Dec. 2021  25. Dec. 2021

  • 21

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući sinoć u specijalnoj emisiji “Prva tema” na TV Prva, dotakao se i odnosa Srbije s Republikom Srpskom.. 

On je tom prilikom kazao da se podrazumIjeva da će se Srbija usprotiviti svakim sankcijama protiv Republike Srpske.

- Da ih uvode bilo kome u BiH, mi ih ne bi podržali, a naravno da ih nećemo podržati protiv Republike Srpske. Sankcijama se ne rješava ništa. Ja imam odnos poštovanja sa Dodikom, i ja ne naređujem nikome. Uprkos uvriježenom mišljenju ja ne naređujem nikome ni u Vladi, već samo kada dođe do toga ih zamolim, rekao je Vučić i dodao:

- A što se Dodika tiče, ne pada mi na pamet da na taj način razgovaram sa njim. Da li RS može bez Srbije? Ne može, u svakom smislu. A da li Srbija može da ucjenjuje Srpsku? Naravno da ne. Ja možda nisam saglasan u svemu sa Dodikom, ali o tome neću govoriti u javnosti, zato što mislim da je to loše i neodgovorno, i donosi katastrofalne posljedice za naš narod,  kazao je predsjednik Srbije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...