KO SU ČLANOVI BELIVUKOVOG KLANA U CRNOJ GORI: Žrtve ubijene u Spužu namamio Ratko Živković

Zločini za koje se sumnjiče Belivuk i njegovi pajtosi realizovani su u drugoj polovini 2020. godine, kada su Veljko Belivuk i NN lice formirali su kriminalnu grupu na teritoriji Crne Gore, sa ciljem da izvrše teška krivična djela.

  • Hronika

  • 25. Dec. 2021  25. Dec. 2021

  • 1

Ubijenog Damira Hodžića i njegovog šuru Adisa Spahića namamio je Ratko Živković da dođu u kuću koju je koristio u Spužu, u općini Danilovgrad.

Veljko Belivuk i Marko Miljković su za to vrijeme ilegalnim putevima ušli u Crnu Goru gdje su, kako se sumnja, likvidirali njih dvojicu. Tada je kidnapovan i Mile Radulović zvani Mile Kapetan.

Zločini za koje se sumnjiče Belivuk i njegovi pajtosi realizovani su u drugoj polovini 2020. godine, kada su Veljko Belivuk i NN lice formirali su kriminalnu grupu na teritoriji Crne Gore, sa ciljem da izvrše teška krivična djela.

Članovi te grupe bili su, kako se sumnja, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković iz Lazarevca čiji je zadatak bio da pruža logističku podršku organizatorima i pripadnicima kriminalne organizacije, obezbjeđuje stambene objekte, pruža pomoć, priprema izvršenje krivičnih djela i komunicira sa budućim žrtvama koje treba namamiti na mjesto sastanka…

Tako je bilo i tog 14. oktobra, kada su ubijeni Damir Hodžić i njegov šurak Adis Spahić koji inače nije povezan ni sa jednim srpskim ili crnogorskim klanom, već je kobnog dana želio samo da odveze Hodžića na sastanak u kuću u Spužu koju je obezbijedio Živković.

Osumnjičeni Belivuk je, kako saznajemo iz pouzdanih izvora, odmah pucao u glavu Damiru Hodžiću, čime ga je lišio života. U kasnijem razgovoru sa drugim članovima svog klana Belivuk je objasnio da je Hodžić sa sobom imao oružje koje je želio da upotrijebi vidjevši da su upali u zamku. Paralelno sa tim, Miljković i Janković su fizički nasrnuli na nesrećnog Spahića i ubili ga. Belivuk je zatim poslao glasovnu poruku preko kriptovanog telefona svojim pajtosima.

"Brate, i Zemo i Hel (kako su im bili nadimci na Skaj telefonima prim. aut) i svi su dobro odreagovali, to ne može uopšte da se komentariše, svako je hvatao svog, meni je zapao Kasap, Kratos je hvatao zeta, Hel je hvatao Mileta, to što je Kasap imao utoku i potegao, brate, to niko nije mogao da očekuje i to nije moglo da se promijeni i ne može da se ispravi, to nikako brate, ja uopšte nisam htio da rizikujem, mi smo se tako dogovorili sami bez obzira šta ste vi rekli u grupi, ako se vidi i potegne odmah da se puca", rekao je Belivuk i dodao: "Brate, to nema šta tu da se pravdamo".

Mileta Radulovića zvanog Mile Kapetan drugi pripadnici klana, koje crnogorsko tužilaštvo vodi kao NN lica, odveli su na nepoznatu lokaciju, te su nakon izvršenog ubistva NN pripadnici uklonili tragove o izvršenim krivičnim djelima tako što su Hodžićevo i Spahićevo tijelo zakopali na nepoznatoj lokaciji.

Tragove su, kako se sumnja, uklonili tako što su oprali unutrašnje zidove kuće i mijenjali su podove.

Podsjetimo, Belivuk i drugi osumnjičeni su nedavno saslušani tokom boravka u pritvoru u srpskom zatvoru po zamolnici Crne Gore, čemu je lično prisustvovao u Saša Čađenović. Belivuk, Miljković i Janković negirali su krivicu, tvrdeći da u vrijeme likvidacija nisu bili u Crnoj Gori.

Majka ubijenog Spahića: Samo želim da se ovo završi

Mirsada Spahić, majka ubijenog Adisa, rekla je u ranijoj izjavi za Nova.rs da želi da se konačno završi agonija u kojoj njena porodica živi.

“Nadam se da će se ovo konačno završiti, ova agonija u kojoj živimo. Ja sam majka, moram da znam šta se dogodilo sa mojim sinom i gdje je njegovo tijelo. Moj sin nije kriminalac, to su mi potvrdili i iz policije, zato me boli kada ga povezuju sa raznoraznim klanovima. Mi smo poštena porodica i nikada nismo imali veze ni sa kakvim nedozovljenim, kriminalnim radnjama, zato me duša boli i uvijek se pitam da li sam mogla da uradim nešto drugačije, da ga posavjetujem da tog dana ne ide. Ovo mora da se riješi…“, rekla je između ostalog Mirsada Spahić za list "Nova".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...