GENERALNI SEKRETAR DPS-a SVE DEMANTOVAO: "U pitanju je neistina i spin, Milo Đukanović ne odlazi sa čela stranke"

Aleksandar Bogdanović dodaje da sve postaje jasnije kada se u obzir uzme vrijeme i kontekst.

  • Regija

  • 25. Dec. 2021  25. Dec. 2021

  • 0

Vijest o navodnom odlasku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića obična je neistina i spin, u nizu onih na kakve smo već duže navikli kada je u pitanju dio medija iz Srbije - rečeno je za "Danas" iz DPS-a povodom navoda da se Đukanović u januaru povlači sa čelne pozicije partije.

Generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović, kaže da "niti predsjednik Đukanović odlazi sa dužnosti, bilo državničke ili partijske, niti će se Demokratska partija socijalista povući u demokratskoj borbi za građansku državu. Za onu državu koju potkopavaju upravo snage koje plasiraju ovakve izmišljotine iz susjedstva“.

Dodaje da sve postaje jasnije kada se u obzir uzme vrijeme i kontekst.

Ovdašnjoj je vlasti odzvonilo, političkim eksponentima zvaničnog Beograda sa svake strane izmiče tlo pod nogama i oni i nemaju čemu drugo trenutno da se okrenu do spinovanju“.

Ovakvi i slični navodi, kako kaže, ni najmanje „ne tangiraju predsjednika“.

Đukanović se, ističe, uspješno oporavlja od covida-19 i pitanje je dana kad će se vratiti državnim i partijskim obavezama u punom kapacitetu.

"Poruka domaćim dušebrižnicima i njihovim mentorima iz Beograda: 'što se tiče odlaska predsjednika Đukanovića, taj film nećete skorije gledati'", kaže Bogdanović za "Danas".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...