LUKAČ MANJI OD MAKOVOG ZRNA: Policija RS-a (ne)vidi ko veliča ratne zločince i širi mržnju muralima i grafitima...

"Ujedinjenje je počelo i to se više ne može zaustaviti", napisao je anonimni autor uz Mladićev portret

  • Mini market

  • 26. Dec. 2021  

  • 3

Novi mural sa likom Ratka Mladića nacrtan je u Banjaluci, u centru grada, preko puta Gradskog stadiona i nedaleko od zgrade Vlade RS.

"Ujedinjenje je počelo i to se više ne može zaustaviti", napisao je anonimni autor uz Mladićev portret.

Iako je riječ o mjestu koje policija često nadzire autor murala je teško mogao ostati anoniman. Očigledno policija u RS -u podržava uličnu umjetnost kojom se širi mržnja, a sve u skladu s javnim propagiranjem secesionizma koji otvoreno zagovara predsjednik SNSD Milorad Dodik.

alt

Nikakvu reakciju vlasti iz RS -a nije izazvao ni grafit iz Prijedora. Istina za njega je trebalo znatno manje vremena jer je lišen bilo kakvog izrađaja umjetnosti. Poruka iz Prijedora sve nas vraća u devedesete, piše agencija Patria.

“Mlad balija trči poljem, ja ga stižem pa ga koljem”, napisano je na grafitu koji su kasnije uklonile komunalne službe.

Prekrečen je I mural ministra policije Aleksandsra Vulina koji je osvanuo u Banjaluci. Uz njega je išao identičan tekst kaon a muralu Ratku Mladiću.

Bez obzira na kokmenatre da moraš biti mnogo jadan da bi u svom gradu crtao Vulinov mural jasno je da se u RS -u odobrava nacionalistička ulična umjetnost koja se uklapa u secesionistički folklore vlasti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...