NEBOJŠA RADMANOVIĆ: "Vraćanje nadležnosti nije izborna priča SNSD-a, da su sada izbori SNSD bi pobijedio..." (VIDEO)

SNSD će, kaže, istrajati u tome da se RS-u vrate otete nadležnosti, sa ili bez opozicije. Podsjeća i da je opozicija dala podršku samo kada je trebalo odbaciti nametnuti Inzkov zakon.

  • Politika

  • 26. Dec. 2021  26. Dec. 2021

  • 1

"Vraćanje nadležnosti Republici Srpkoj nije izborna priča SNSD-a. Da su izbori sada, SNSD bi ponovo pobijedio", tako je za ATV-ov 1na1, na optužbe opozicionara odgovorio potpredsjednik ove stranke Nebojša Radmanović.

SNSD će, kaže, istrajati u tome da se RS-u vrate otete nadležnosti, sa ili bez opozicije. Podsjeća i da je opozicija dala podršku samo kada je trebalo odbaciti nametnuti Inzkov zakon.

"Onda se javio ovaj koga smo spominjali, gospodin Eskobar koji kaže ja sam sugerisao ovim, ali oni su to dobro postupili. Onda se javio Bakir Izetbegović da ih pohvali. Mogli bismo to da širimo... Ali onda se došlo do stava, to oni rade sve zbog izbora. A nema potrebe, pogotovo SNSD da to radi zbog izbora. Nažalost jedna vrlo loša opozicija. Nema tu ni nekada moćnog SDS-a ni nekada moćnog PDP-a", rekao je Nebojša Radmanović, potpredsjednik SNSD-a.

Kako vratiti nadležnosti stoji i u političkom programu SDS-a. Ipak, tome nisu dali podršku nedavno na sjednici Parlamenta RS-a. Da je SDS skrenuo sa puta nacionalne politike, javno ne kriju ni pojedini članovi glavnog odbora.

"U taj prostor je uskočio SNSD i sigurno je narod to prihvatio. Možemo mi to pričati, izbori su. Evo SDS je odustao od svojih izvornih principa, sada je preuzeo SNSD. I svake izbore. Mene duša boli, srce me boli, kada se svake godine smanjuje broj poslanika", rekao je Milovan Bjelica, član glavnog odbora SDS-a.

Rukovodstvo stranke koja je stvarala Republiku Srpsku nema ni jasne stavove o kako vratiti prenesene nadležnosti. Možda ih zato sve više hvale bošnjački politički lideri.

"Ne može se osporiti ključna uloga te partije koja je tada bila praktično neka vrsta narodnog pokreta. Da trideset godina nakon tih prelomnih zbivanja za srpski narod na području BiH, da vi nemate jasnu sliku o tome šta glavni ljudi u SDS-u misle o ključnim nacionalnim temama u Republici Srpskoj", rekao je Žarko Marković, zamjenik glavnog i odgovornog urednika "Glasa Srpske".

"Mislim da će i građani na izborima više da cijene, i opozicione partije koje jasno kažu, ne mi smo protiv toga. Doći ćemo i glasat ćemo ne. Ili da kažu da mi smo i dalje protiv ove vlasti, mislimo da smo bolji, ali ćemo doći i glasat ćemo za jer je ovo stvar od nacionalnog jedinstva", rekao je Vojislav Savić, politikolog.

A stvar nacionalnog jedinstva za opozicionare nije bilo ni povlačenje saglasnosti sa Oružanih snaga, VSTV-a i Uprave za indirektno oporezivanje BiH. Za taj plan u Narodnoj skupštini Republike Srpske nisu pritisnuli nijedan taster.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...