STEVANDIĆ PONOVO NAPAO MINISTRICU TURKOVIĆ: "Javno se sramoti optužujući i satanizujući pola svoje države"

Radi na izmišljanju neprijatelja i falsifikovanju sadašnjosti i historije Republike Srpske, kazao je Stevandić.

  • Mini market

  • 28. Dec. 2021  28. Dec. 2021

  • 5

Šef Kluba Srba u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Nenad Stevandić komentarisao je rad i djelovanje ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković na uvredljiv i sraman način, bez utemljenih tvrdnji i dokaza.

Naime, Stevandić kaže da Turković najviše, od svih funkcionera u Vijeću ministara koji dolaze iz bošnjačkog naroda, radi na rasturanju Bosne i Hercegovine.

Ističe kako ona "javno ponižava dva od tri konstitutivna naroda zemlje koju predstavlja".

"Javno se sramoti optužujući i satanizujući pola svoje države, odnosno Republiku Srpsku i na liniji je zaštite ekstremnih vehabijskih stremljenja u Federaciji BiH", rekao je Srni Stevandić.

Kazao je i da ona, navodno, radi na izmišljanju neprijatelja i falsifikovanju sadašnjosti i historije Republike Srpske, piše Oslobođenje.

Ministrica vanjskih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković uputila je pismo izraelskom kolegi Jairu Lapidu "potpuno falsifikujući poteze vodeće hrvatske i srpske stranke u BiH - HDZ-a i SNSD-a oko izmjena Krivičnog zakona koje se tiču negiranja ratnih zločina, holokausta i genocida", piše "Večernji list", izdanje za BiH, prenosi Srna, što je očito bio povod za ovakve izjave i komentare zvaničnika iz manjeg bh. entiteta Republike Srpske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...