STEVANDIĆ ZA BEOGRADSKE "NOVOSTI": "Sarajevo ne može blokirati Orbanovu pomoć Republici Srpskoj!" 

Nakon što je objavljena vijest da će Mađarska pomoći Republici Srpskoj sa 100 miliona eura, u javnosti se otvorila polemika da li se takva pomoć može proslijediti bez saglasnosti državnih organa. 

  • Politika

  • 28. Dec. 2021  28. Dec. 2021

  • 6

Ovu temu je za beogradske "Novosti" komentarisao i Nenad Stevandić, lider stranke Ujedinjena Srpska i zastupnik u Parlamentu BIH. 

Stevandić je za "Novosti"  rekao da su "sve ovo puste želje koje samo mogu da otežaju i oduže proces dobijanja pomoći od Mađarske, ali ne i da je u potpunosti spriječe". 

"Primjedbe iz Sarajeva su više samoubilačkog karaktera. Mi nikad nismo blokirali nikakva sredstva za Federaciju. Nažalost, druga strana vodi ciničnu i podmuklu politiku prijetnji da će blokirati sredstva za RS. Oni to nama ne mogu u potpunosti da ospore, ali mogu da naprave probleme da to traje. Ako nam je zajednički život da jedni drugima napakostimo gdje možemo, onda od tog zajedničkog života nema ništa",  kazao je Stevandić. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...