VUČIĆ PONOVO DIJELI: "Za sva lica od 16 do 29 godina pripremili smo..."

On je najavio i pomoć od 10.000 dinara za sve zdravstvene radnike od 15. januara, kao i pomoć penzionerima od 20.000 dinara.

  • Regija

  • 29. Dec. 2021  29. Dec. 2021

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poznat je po tome što je vrhunski ekonomista, te je i pred kraj ove godine riješio da se još malo razbacuje našim parama i dodatno nas zaduži. On je, naime, najavio na godišnjoj konferenciji novčanu pomoć za sve od 16 do 30 godina, piše Direktno.rs.

„Za sva lica od 16 do 29 godina pripremili smo mjeru koja će se brzo realizovati“, rekao je Vučić.

Zato će, dodao je on, svi mladi koji imaju ličnu kartu do lica koja će do 2022. godine napuniti 29 godina, imati pravo da se prijave za novčani iznos do 100 eura.

Prijava počinje od 15. januara, a novac će im leći na račune oko 1. februara, dodao je Vučić.

On je najavio i pomoć od 10.000 dinara za sve zdravstvene radnike od 15. januara, kao i pomoć penzionerima od 20.000 dinara.

"To je sve ukupno oko tri miliona ljudi koji će dobiti finansijsku pomoć", rekao je Vučić.

Rast od 7,5 odsto BDP-a

Predsjednik Srbije izjavio je i da će, prema "fleš procjeni", Srbija završiti godinu sa rastom od 7,5 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Vučić je rekao da će stopa javnog duga iznositi 56,9 odsto BDP na nivou opšte države, bruto domaći proizvod države ove godine biće 53 milijarde eura, dok se naredne godine očekuje "gotovo 58 milijardi eura".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...