VASKOVIĆ ZATRESAO REPUBLIKU SRPSKU: „Vlado Đajić pred hapšenjem, odmah za njim i Nenad Stevandić, Dodik je Đajića pustio niz vodu…“

U posljednjih mjesec dana Đajić je obišao nekoliko advokatskih kancelarija u Banjoj Luci, koje su sve redom specijalizovane za krivično pravo.

  • Mini market

  • 30. Dec. 2021  30. Dec. 2021

  • 0

Tužilački obruč oko Vlade Đajića se sve više steže. On je trenutno predmet obrađivanja više tužilaštava. Tako Tužilaštvo BiH istražuje njegove konekcije sa narko klanovima.

Isto tako, Đajića „obrađuje“ i Tužilaštvo Republike Srpske, a predmet interesovanja tog tužilaštva su javne nabavke za vrijeme pandemije virusa COVID-19. U tim rabotama Crta je najviše sarađivao sa pritvorenim Branislavom Zeljkovićem.

Glavni konkurent Đajiću, po pitanju hapšenja, je Nenad Stevandić, čuveni vozač još čuvenijeg Crvenog kombija. On i Stevandić uopće ne razgovaraju od momenta pritvaranja Zeljkovića. Ipak može se očekivati da će obojica „propričati“, ako ne međusobno, onda sasvim izvjesno pojedinačno pred tužiocima.

U posljednjih mjesec dana Đajić je obišao nekoliko advokatskih kancelarija u Banjoj Luci, koje su sve redom specijalizovane za krivično pravo. Nema sumnje da je od Milorada Dodika obaviješten da će biti pušten niz vodu i da treba da nađe što je moguće boljeg advokata krivičara, piše između ostalog na svom blogu Slobodan Vasković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...