"SB" NA PRESSU NAŠE STRANKE; FORTO PORUČUJE: "SNSD je sigurnosna prijetnja, a koalicija s HDZ-om i SDA nesposobna vlast koju ćemo smijeniti"

Predsjednik Naše stranke Edin Forto kazao je kako je godina bila mnogo teža nego što je očekivano, a što je rezultat pandemijom i njenim trećim valom.

  • Vijesti

  • 30. Dec. 2021  30. Dec. 2021

  • 0

Naša stranka održala je novogodišnju konferenciju za medije u Sarajevu na kojoj su se javnosti obratili stranački lideri. Godina na izmaku ocjenjena je uspješnom, a najavljen je rast i napredovanje u narednoj.

Predsjednik Naše stranke Edin Forto kazao je kako je godina bila mnogo teža nego što je očekivano, a što je rezultat pandemijom i njenim trećim valom.

"Naša stranka u Tuzlanskom kantonu uspostavlja zakonski okvir za borbu protiv korupcije po uzoru na Sarajevo, što je jako značajno. Pokazujemo na primjerima da je naša 'core' djelatnost zaštita životne sredine, borba protiv kriminala i korupcije te proaktivno djelovanje", izjavio je Forto.

Ne smije se izgubiti iz vida naše državno djelovanje, dodao je on te naveo parlamenterna aktivnosti i učešće u pregovorima o reformama izbornog zakonodavstva, piše Klix.

"Djelovanje SNSD-a je sigurnosna prijetnja, a cijelu koaliciju s HDZ-om i SDA kao nesposobnu vlast koju ćemo smijenti na narednim izborima", kazao je Forto navodeći primjere saradnje ovih stranaka na drugim nivoima vlasti.

Cilj Naše stranke u narednoj godini je i "izvoz" programskog koaliranja kao u sarajevske Trojke te da postoji mogućnost da se na takvom konceptu izgradi i državna vlast

Generalni sekretar Naše stranke Nihad Uk kazao je kako je zadovoljan godinom na izmaku, kako je bila jako uspješna.

"Početak godine donio je povratak Fortine vlade u Sarajevu, ulazak u tuzlansku kantonalnu vlast, a parelno s tim radili smo na implementaciji rezultata lokalnih izbora", izjavio je Uk te kazao kako je sretan da je tranzicijski vanredni stranački kongres prošao mirno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...