SAMOPROZVANI "ŠIRITELJ KUGE": Italijanski antivakser koji je namjerno širio koronu preminuo od nje

Borio se protiv epidemijskih mjera i tvrdio da "brani ustav". Rekao je i da se neće testirati na koronavirus jer brisevi zapravo uzrokuju bolest.

  • Svijet

  • 30. Dec. 2021  30. Dec. 2021

  • 1

Preminuo je Maurizio Buratti, italijanski antivakser koji je tvrdio da Covid ne postoji. Buratti, također poznat kao Mauro iz Mantove, preminuo je u bolnici u Veroni u ponedjeljak, samo nekoliko sedmica nakon što je hospitaliziran. Imao je 61 godinu.

Buratti je izazvao bijes javnosti nakon što se proglasio "širiteljem kuge" i hvalio se da je hodao zaražen i bez maske u supermarketu.

Burattijevo stanje se pogoršalo nakon što se javio u program lokalnog radija, gdje je bio čest i poznati komentator, i otvoreno rekao slušateljima da je teško bolestan, s visokom temperaturom, ali je odlučio prošetati prepunom trgovinom bez maske.

Nije želio u bolnicu zbog "komunista"

Borio se protiv epidemijskih mjera i tvrdio da "brani ustav". Rekao je i da se neće testirati na koronavirus jer brisevi zapravo uzrokuju bolest.

Kako prenosi BresciaToday, u bolnicu je otišao nakon insistiranja svojih fanova i radijskog voditelja Giuseppea Crucianija. Odbio se liječiti u bolnici u svom radnom gradu "jer su tamo komunisti".

Enrico Polati, direktor JIL-a u bolnici de Borgo Trento, gdje se liječio Buratti, rekao je za novinsku agenciju ANSA da je stigao u "očajnom stanju".

"Učinili smo sve i malo više, ali bolest je bila neumoljiva", rekao je.

Na kraju priznao da virus postoji

Buratti je navodno ostao pri svojim stavovima protiv vakcinisanja i kada mu se stanje naglo pogoršavalo, pa čak i nakon što je bio intubiran. Jedan od njegovih posljednjih komentara fanovima bio je da planira tražiti azil u inozemstvu kako bi izbjegao vakcinaciju.

Čini se da je Buratti konačno priznao postojanje virusa u snimci koja je naknadno emitirana u radijskoj emisiji, prenosi BresciaToday. "Dijagnosticirana mi je bilateralna upala pluća, čini se da je Covid", rekao je, prenosi Index.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...