DIREKTORU DOMA ZDRAVLJA ZAPALJENA VIKENDICA: Da li je promjena skupštinske većine motiv za napad na Šaranovu imovinu...

On nije želio da u javnosti iznosi imena osoba na koje sumnja da su naručili paljevinu njegove vikendice, ali najavljuje da bi mogao održati konferenciju za novinare sa gradonačelnikom Simićem i iznijeti svoje sumnje.

  • Hronika

  • 31. Dec. 2021  31. Dec. 2021

  • 0

Direktoru Doma zdravlja Derventa Mirku Šaranu u utorak navečer nepoznate osobe su zapalile vikendicu, a sumnja se da je motiv napada politički obračun zbog promjene skupštinske većine u tom gradu, saznaje Srpskainfo.

U razgovoru za Srpskainfo Šaran i sam ističe da sumnje da se iza svega krije politika i da zna ko stoji napada na njega, ali da je i proteklih dana dobijao prijetnje i da je sve prijavljeno policiji u Derventi.

U Policijskoj upravi Doboj su nam potvrdili da je Šaran ranije prijavio prijetnje, te da je nakon požara obavljen uviđaj.

Izvor Srpskainfo otkriva da iza napada na imovinu doktora Šarana stoji nedavna promjena skupštinske većine u tom gradu.

"Brat Šaranove snaje Nikola Nedinić je u SPS-a i bio je član opozicione kolacije u Skupštini Dervente, koju su činili odbornici SDS-a i PDP.a. Međutim, kada je nedavno opozicija pokrenula pitanje smjene Šarana sa mjesta direktora Doma zadravlja, on je pristupio većini, koju je formirao SNSD i koja daje podršku gradonačelniku Miloradu Simiću. Upravo tada kreću prijetnje Šaranu", pojašnjava sagovornik.

Kaže da Nedinić i Šaran, osim što su u rodbinskim vezama, veoma bliski i da on nije htio da stoji iza njegove smjene, ali to mu neki očigledno nisu mogli oprostiti.

"Nakon što je on donio ovu odluku krenule su prijetnje Šaranu i on je to dva puta prijavio policiji. Međutim, u subotu uveče mu je zapaljena vikendica i očigledno je da je to sve povezano", kaže pomenuti izvor.

"Šteta je velika, jer od vikendice nije ništa ostalo. Mislim da znam ko stoji iza ove paljevine. Odnosno, ne znam možda je ko je direktni izvršilac, ali znam je ko nalogodavac", ističe Šaran.

On nije želeo da u javnosti iznosi imena osoba na koje sumnja da su naručili paljevinu njegove vikendice, ali najavljuje da bi mogao održati konferenciju za novinare sa gradonačelnikom Simićem i iznijeti svoje sumnje.

"Posljednjih dana sam dobio više prijetnji. Iza svega stoji politika i što su neke osobe 'bacile oko' na poziciju direktora Doma zdravlja u Derventi. Ja taj posao godinama pošteno radim i ne znam što im smetam", ističe Šaran.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...