DRAGAN STEVANOVIĆ "RAZMONTIRAO" NEISTINE SANJE VLAISAVLJEVIĆ: “Pozivam te u goste, provodat ću te po više restorana u Sarajevu u kojima se do mile volje možeš najesti svinjetine i...”

Bujrum, poručio je na kraju Stevanović.

  • Mini market

  • 31. Dec. 2021  31. Dec. 2021

  • 24

Sanja Vlaisavljević u ekstatičnom dodvoravanju mrziteljima i rušiteljima BiH zavapila je u prilogu RTRS-a kako su iz Sarajeva protjerani Djed Mraz, svinjetina i ukrasna rasvjeta, pri tome je dodala kako u priču o multietničkom Sarajevu vjeruju još samo stanovnici "Republike Sarajevo". U samo jednoj rečenici Vlaisavljević je uspjela izreći tri neistine, a da se nije ni zacrvenila.

Na platou Marijin-Dvora, u kojeg je gledala dok je davala izjavu za huškački prilog RTRS-a, Vlaisavljević je mogla vidjeti i Djeda Mraza i njegove sanke i irvase i još puno toga. Vidjeli bi i gledaoci da je snimatelj samo okrenuo kameru za 180 stepeni. Međutim, to se "novinarki" Branki Kusmuk, koja je sve to također mogla vidjeti, očigledno nije uklapalo u koncepciju priloga.

Novogodišnju rasvjetu i Vlaisavljević i Kusmuk mogle su vidjeti samo da su prošetale kojih stotinjak metara, do glavnih gradskih ulica Maršala Tita i Ferhadije, a svinjetinu su mogle kupiti u svakoj iole većoj prodavnici u gradu. Ali vjerovatno obje to već znaju.

Upravo ove laži koje je izrekla Vlaisavljević, bile su povod za reagovanje uglednog sarajevskog doktora Dragana Stevanovića.

"Sanja Vlaisavljević rođ. Hasanbegović

Pozivam te u goste, provodaću te po više restorana u Sarajevu u kojima se do mile volje možeš najesti svinjetine i napiti alkohola.

Ako ti nije dovoljno evo zovem te za Novu godinu u svoj dom, u prisustvu mojih prijatelja Bošnjaka i Hrvata imaćeš na stolu što Ti duša poželi i čvarke i prave domaće slanine, sve kupljeno usred Sarajeva kojeg očito ne poznaješ u dušu.

Bujrum", poručio je Stevanović.

Sanja Vlaisavljević rođ.Hasanbegović Pozivam Te u goste,provodaću Te po više restorana u Sarajevu u kojima se do mile...

Objavljuje Dragan StevanovicPetak, 31. prosinca 2021.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...