DRAGAN MIOKOVIĆ O HUŠKAČKOM PRILOGU RTRS-a: “Ne gledam to smetlje, uvijek začinjeno zlonamjernošću najprizemnije velikosrpštine"

Na tvit bivšeg policajca i svjedoka na suđenjima ratnim zločincima uslijedile su poruke upućene i Sanji Vlaisavljević koja je bila jedan od sagovornika u sramotnom prilogu Branke Kusmuk

  • Mini market

  • 31. Dec. 2021  31. Dec. 2021

  • 11

RTRS je sinoć objavio huškački prilog koji je pun neskrivene mržnje prema Sarajevu i u kojem je navedeno kako u glavnom gradu BiH vlada 'pandemija' protjerivanja novogodišnjih obilježja i hrišćanskih vjerskih simbola", da je tu 'šovinizam sa primjesama fašizma buja', 'protjeruju se Djed Mraz i Božić'... izazvao je brojne reakcije. Jedna od njih je i ona Dragana Miokovića, penzionisanog policajca i svjedoka na haškim suđenjima ratnim zločincima.

Naime, u prilogu RTRS-a Branke Kusmuk "napadnuta" je i 'gadljiva' gradonačelnica, autorica je tendeciozno saopćila kako je "Sarajevo zaogrnuto hibridnom ideologijom građanštine", a istinski "opsjednuto nakaradnim mrzilačkim devijacijama prema drugom i drugačijem..,

Politolog Sanja Vlaisavljević, inače savjetnica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Ministarstvu civilnih poslova BiH, kazala je za RTRS kako "ne postoji multietnički grad Sarajevo".

- Imate svinjetinu koja je protjerana iz Sarajeva, imate Djeda Mraza koji je protjeran, a sada imate i svjetlosnu rasvjetu… imate sve što je odraz multikulture, a da je protjerano iz Sarajeva, zaključila je Vlaisavljević.

Na prilog je, kako smo objavili reagovao Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica, ali i ugledni sarajevski ljekar Dragan Stevanović, koji je "Sanju Vlaisavljević, rođenu Hasanbegović", pozvao da je provoda po više restorana u Sarajevu gdje se "do mile volje može najesti svinjetine i napiti alkohola...", a oglasio se i Dragan Mioković, piše Oslobođenje.

"Ne gledam to smetlje od programa, ali me napisano vrati u vrijeme kada sam morao biti profesionalno korektan u odnosu na bazično neznanje i neprofesionalnost, uvijek začinjeno zlonamjernošću najprizemnije velikosrpštine kojom je gđa Kusmuk zračila oduvijek", napisao je Mioković na svom Twitter nalogu. 

image

/ Twitter

A onda su na njegovu objavu ulijedili komentari:

"Samo jako Tužilaštvo i Sud i žestoke kazne na klasične laži, a koje za posljedicu imaju zagađenje javnog prostora mržnjom može ovo spriječiti. Evo znam lično da u Sarajevu ima i svinjetine i Djed Mraza i Božića", napisao je jedan pratitelj, a Mioković mu je odgovorio: "Naravno da ima. Ali od čega bi gđa Vlaisavlević dobila apanažu osim da govori neistine i o Božiću i o svinjetinu i o kićenju. Ali kultura dijaloga nalaže džentlmenu da sasluša - i lažljivicu". 

"Vlaisavljevićka živi na Breci, Sarajevo je napravilo, sve joj dalo, ona bez Sarajeva ne postoji! Do kada ćemo nagrađivati vlastite neprijatelje?!", "Gđa Kusmuk se uvijek tako dubokoumno zna prosrat u svojim prilozima, to je čudo jedno. 99% joj gledalaca iz njene selendre nema pojma šta uopšte znače mislilačke bljuvotine koje ispovraća u program", "Ja ne znam da ijedan drugi narod na svijetu može srat po hljebu koji jede ko mi Bosanci", "Nisu milimetra odmakli od ratnog Đoge...", samo su neki od komentara koji su uslijedili. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...