NOVI NAPAD NA NATAŠU KANDIĆ: Poželjela da u 2022. Srbiju povede neko ko priznaje genocid

"Neka nam 2022. podari političara koji će ujediniti Srbiju na temelju vladavine prava", napisala je Kandić.

  • Mini market

  • 01. Jan. 2022  01. Jan. 2022

  • 1

Osnivačica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić ponovo se našla na udaru medija pod palicom srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, nakon što je njena novogodišnja želja bila da se Srbi označe kao genocidni, pa je u to ime poželjela nekog na čelu Srbije ko bi joj to ispunio.

Njenu objavu na Twitteru prenosimo u cijelosti:

"Nove generacije ne priznaju presude za genocid, iskazuju solidarnost sa osuđenim ratnim zločincima i njihovim nedelima. Sadašnja vlast je uspela da ih posredno uvuče u zločin prošlih genercija. Neka nam 2022. podari političara koji će ujediniti Srbiju na temelju vladavine prava", napisala je Kandić.

Poznato je da Nataša Kandić od ranije podržava Mariniku Tepić za lidera Srbije, te je i sada predložila isto, piše Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Kandić je ranije ove godine tvitovala niz pohvala na račun Tepić, koja je ranije potvrdila svoj stav da je u Srebrenici počinjen genocid, tvrdivši da ako je sud donio odluku da se genocid u Srebrenici dogodio –  to mora biti istina.

"To nije pitanje političkog stava nego suda i sudskih presuda i zločina koji su se dogodili, genocida, običaja ratovanja i tako dalje. Ne možemo ni Vi, ni ja da sudimo šta se dogodilo”, rekla je Marinika Tepić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...