TUŽILAŠTVO KANTONA SARAJEVO U AKCIJI NAKON IZJAVE MINISTRA VRANIĆA: "Mi zdravstveni radnici znamo koje kolege uzimaju novac od pacijenata za liječenje"

Zahiragić je tražio od Tužilaštva Kantona Sarajevo da ispita sve navode ministra Vranića sa 45. radne sjednice Skupštine KS i utvrdi njihovu istinitost.

  • Vijesti

  • 02. Jan. 2022  02. Jan. 2022

  • 1

Tužilaštvo KS odgovorilo je na zastupničko pitanje Harisa Zahiragića i potvrdilo da je formiralo krivični predmet povodom izjave ministra zdravstva KS Harisa Vranića na sjednici Skupštine KS 6. decembra.

"Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je zaprimilo krivičnu prijavu i formiralo krivični predmet povodom izjave ministra zdravstva Kantona Sarajevo, Harisa Vranića od 06.12.2021. godine. Postupajući tužilac ovog Tužilaštva će u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Federacije BiH preduzeti potrebne radnje radi provjere svih navoda krivične prijave, a sve u cilju donošenja konačne tužilačke odluke", navodi se u odgovoru.

Zahiragić je tražio od Tužilaštva Kantona Sarajevo da ispita sve navode ministra Vranića sa 45. radne sjednice Skupštine KS i utvrdi istinitost istih, a u slučaju utvrđivanja istinitosti da sankcioniše odgovorne za zloupotrebu položaja, nesavjestan rad u službi i druge oblike koruptivnih krivičnih djela, podsjeća Patria.

Govoreći na 45. radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo ministar Vranić kazao je: "Otvoreno ću vam reći da mi zdravstveni radnici znamo koje kolege uzimaju pare od pacijenata i šutimo".

Zahiragić u obraćanju Tužilaštvu KS navodi da su ove teške optužbe uznemirile javnost, ali su i svojevrsna ispovijest i dolaze od resornog ministra, te smatra kako bismo ih kao društvo trebali shvatiti krajnje ozbiljno.

"Imajući u vidu navedeno, pozivam Tužilaštvo Kantona Sarajevo da ispita ministra Vranića o svim navodima, te da utvrdi njihovu istinitost, a u slučaju utvrdivanja istinitosti sankcioniše odgovorne za zloupotrebu položaja, nesavjestan rad u službi i druge oblike koruptivnih krivičnih djela."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...