„PIJANI VULINOVI DŽUKCI PJEVAJU: `OJ SJENICE, NOVA SREBRENICE`…“: Oštre reakcije nakon skandaloznog videosnimka na kojem pripadnici MUP-a Srbije zazivaju novi genocid…

Ne stišavaju se reakcije nakon sramnog videosnimka na kojem pripadnici MUP-a Srbije zazivaju novi genocid.

  • Mini market

  • 03. Jan. 2022  03. Jan. 2022

  • 12

„Pijani Vulinovi džukci pjevaju: 'Oj Pazaru, novi Vukovaru, oj Sjenice, nova Srebrenice". Kao Sjeničak imam da im poručim samo jedno: Da Bog da se nigdje nikom ne ponovila Srebrenica, Vukovar i Jasenovac. Žao mi je što ovakvi izrodi bacaju ljagu na cijeli srpski narod. Sramite se“, jedan je od komentara.

„Država koja njeguje kult ratnih zločinaca, logično, ponosi se policijom koja zaziva novi genocid“, poručio je Dragan Bursać.

„Pripadnici MUP-a Srbije u Priboju: 'Oj Pazaru, novi Vukovaru, oj Sjenice, nova Srebrenice", pa šta ste očekivali da gledaju novogodisnji koncert Bečke filharmonije?!!“, poruka je Srđana Puhala.

Osim iz Bosne i Hercegovine, oštre reakcije bilježimo i iz susjedne Srbije.

"Kad alkohol pamet uzme, a atmosfera se ugrije, svašta ljudima na um padne. Međutim, ako su to predstavnici onih koji su zakleti da štite Ustav i zakone, onda moraju odgovarati i biti najstrožije sankcionirani. U suprotnom, prijeti opasnost da anarhija nadvlada vladavinu prava. A budala ima na sve strane, bili oni sa činovima ili bez njih.

Odgovorni u državi moraju poduzeti hitne mjere da se svako ko izaziva vjersku, nacionalnu i rasnu mržnju i netrpeljivost, veliča genocid, zločine protiv čovječnosti i presuđene ratne zločince, a pogotovo ako se to dešava u multietničkim sredinama gdje su sjećanje i rane od prethodnih zločina još uvijek svježi, i posmrtni ostaci žrtava nisu pronađeni i pokopani, momentalno, bez obzira da li im je alkohol pomutio pamet ili ne, moraju sankcionirati i privesti pravdi te najstrožije kazniti za idiotske, genocidne i fašizoidne izljeve mržnje i aspiracije prema onome što nikome ne donosi dobro. 

Hvala Bogu što su ovakvi bolesni umovi u manjini i što je narod Priboja, kao i cijelog Sandžaka i Srbije, sit ovih gluposti te se nadam da ovo neće imati negativne posljedice na bošnjačko-srpske odnose, zato je i neophodan odlučan i hitan odgovor vrha države i nadležnog ministarstva. Jednom se mora stati ukraj budalaštinama i primitivizmu koji je izmiješan sa poremećenom pameću", poručio je predsjednik Bošnjačke demokratska zajednica Sandžaka Jahja Fehratović.

Podsjećamo, video je nastao u jednom ugostiteljskom objektu u Priboju prilikom dočeka Nove godine.

Na snimku se zabavljaju: Vidosav Avramović, zamjenik načelnika Regionalnog centra granične policije prema Crnoj Gori; Marko Žujić, oficir u Policijskoj upravi Priboj; Milojica Bjelović, šef smjene u Regionalnom centru granične policije; Marko Klisura, penzionisani komandir, te još nekoliko policajaca.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...