"KAO NEKO KO IMA PUNO PRIJATELJA BOŠNJAKA...": Nakon skandaloznog videosnimka oglasio se policajac iz Priboja...

Oglasio se Dragan Zeković, jedan od prisutnih policajaca sa novogodišnjeg slavlja.

  • Regija

  • 03. Jan. 2022  03. Jan. 2022

  • 31

Nakon što je izašao videosnimak sa proslave Nove godine u Priboju, na kojem policajci pjevaju šovinističke pjesme, u kojima veličaju genocid, silovanje i ubijanje Bošnjaka, oglasio se Dragan Zeković, jedan od prisutnih policajaca sa novogodišnjeg slavlja.

Podsjećamo, refreni otpjevanih nacionalističkih pjesama su glasili:

„Srebrenice, tako si mi mila,
Dabogda se tri put ponovila…“,

„Oj Pazaru, novi Vukovaru,
Oj Sjenice, nova Srebrenice…“,

„Oj Fatima, đe su ti dimije,
u četnika oko Ledenika…“

Objavu policajca prenosimo u cijelosti:

“Poštovani sugrađani, kao neko ko je odrastao i živi u multietničkoj sredini, ko ima puno prijatelja Bošnjaka, želim da uputim izvinjenje svima koje je povredila pesma koja se čula te večeri i koja je poslala veoma lošu poruku. Posebno mi je žao što se dodatno kreira loša atmosfera, preuveličava i pokušava napraviti mnogo gorim nešto što se, ponavljam, NIJE trebalo čuti na ovom veselju niti bilo gde drugo. Ovu pesmu nije pevala cela kafana, niti većina ljudi koji su nabrojani što se može videti na snimku. Za vreme proslave, nije bilo muzike uživo već je ista puštana sa liste skinute sa interneta, (naglašavam da nije bilo pojedinačnog naručivanja i puštanja muzike, niti je sporna pesma bila nečija pojedinačna želja). 

Navedena vesela atmosfera je bila od početka proslave i nije bila vezana za pojedinačne pesme. Posebno žalim što mi se obeležavanje najsrećnijeg dana u životu – rođenje sina pretvorilo u negativan kontekst usled nenamernog emitovanja sporne pesme.

Svima želim puno zdravlja i uspeha u Novoj godini, posebno mojim prijateljima Bošnjacima sa obećanjem da ću ubuduće na stihove ovakvih pesama reagovati isključivanjem muzike. Svako dobro.
Dragan Zeković"

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...