MILAN DUNOVIĆ APELIRAO NA MEDIJE: "Ignorirajte Dodikovu neustavnu proslavu kojom razbija Bosnu i Hercegovinu!"

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović (DF) obratio se predstavnicima medija povodom aktuelne političke klime u našoj zemlji i najave Milorada Dodika o "spektakularnoj" proslavi tzv. 9. januara.

  • Vijesti

  • 03. Jan. 2022  03. Jan. 2022

  • 6

Dunović je pozvao medije da potpuno ignorišu događaje i informacije u vezi obilježavanja ovog neustavnog datuma. Saopštenje i apel potpredsjednika Federacije BiH prenosimo integralno.

"Poštovani predstavnici medija, 

u nadi da ćete moje saopštenje prenijeti i shvatiti ga kao poziv za buđenje Bosanaca i Hercegovaca, želim naglasiti nekoliko stvari. Bosna i Hercegovina se nalazi u najvećoj političkoj poslijeratnoj krizi.

Pojedinci zveckaju oružjem i pokušavaju nam reći da ne znamo živjeti skupa. Iako građani žive sve teže, na scenu ponovo isplivavaju nacionalističke teme, teme podjela, straha i prenaglašavanja svake moguće različitosti i isključivosti.  

Milorad Dodik, koji je uzurpirao poziciju člana Predsjedništva BiH, koju ne poštuje i za koju sve češće i javno govori da je ne voli, najavljuje 'spektakularnu proslavu 9. januara'. Najavljujući proslavu neustavnog datuma, zapravo javno najavljuje rušenje države Bosne i Hercegovine.  

Ne želeći dalje ulaziti u negativne posljedice obilježavanja ovog datuma, smatrajući da je svakom Bosancu i Hercegovcu, a i dobronamjernim ljudima iz susjedstva, potpuno jasno sve što je vezano za ovaj datum, pozivam medije da ne prenesu niti jednu rečenicu, niti jedan snimak, niti bilo kakvu informaciju, koja ima veze sa sramnim obilježavanjem neustavnog datuma. 

Pozivam medije da se odrede da li će ovaj moj poziv shvatiti kao poziv za buđenje bosanskohercegovačke svijesti ili im je, ipak, bitnije šta Dodik ima za reći, te mu time po ko zna koji put dati na važnosti. 

Kao Srbin, koji voli Bosnu i Hercegovinu i koji je svoju političku karijeru podredio poboljšanju života svih građana Bosne i Hercegovine, pitam vas -  da li vam je ovaj poziv važan i šta ćete uraditi po tom pitanju? I ne, nije ovo miješanje u bilo čiju uređivačku politiku; ovo je molba, apel da pomognete građanima ove napaćene zemlje u borbi protiv svih rušilačkih faktora i promotora krvavih politika devedesetih.  

Mediji su moćno demokratsko oružje i mogu pomoći u borbi protiv sve snažnijih nasrtaja na ustavni poredak Države. Molim vas, nemojte to nikada zaboraviti." 

Poštovani predstavnici medija, u nadi da ćete moje saopštenje prenijeti i shvatiti ga kao poziv za buđenje Bosanaca i...

Posted by Milan Dunović on Monday, 3 January 2022

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...