KRUPNI IGRAČI U VELIKOM PROJEKTU: Rusi, Mađari i Austrijanci osnovali zajedničku kompaniju za željeznički prevoz od Kine do Balkana!?

Först je na Twitteru objasnio da će zajednički pothvat nastojati transformirati rutu preko Ukrajine i Mađarske u drugu, glavnu os koja bi dovela do novih kapaciteta, brzog vremena transporta i učinkovite daljnje distribucije u Europi.

  • Ekonomija

  • 03. Jan. 2022  03. Jan. 2022

  • 1

Ruske željeznice (RZD), podružnica Austrijske savezne željeznice (ÖBB) Rail Cargo Group (RCG) i CER Cargo Holding (Mađarska) potpisali su trilateralni sporazum o osnivanju zajedničkog preduzeća za željeznički teretni promet osmišljenog kako bi željeznički promet između Europe i Azije bio još privlačniji.

Zajedničko ulaganje, koje djeluje kao jedan od elemenata inozemne poslovne strategije RZD-a, ima za cilj kapitalizirati održivi rast trgovine između Kine i Europe te pružiti konkurentne i pouzdane željezničke usluge prijevoza tereta između Kine, Rusije i Europske unije (EU). Također će djelovati kao špediter i logistički koordinator tereta koji se prevozi iz kineskih pokrajina u južnu Europu i Balkan, a poslije kroz Rusiju i Mađarsku.

Sporazum su u Budimpešti 14. decembra potpisali predsjednik CER Cargo Holdinga, Laszlo Horvath, izvršni direktor RZD Logistics, Dmitry Murev, i izvršni direktor RCG-a, Clemens Först, na svečanosti kojoj je također prisustvovao zamjenik ruskog ministra prometa, Vladimir Tokarev, prvi zamjenik predsjednika Uprave RZD-a Sergey Pavlov, zamjenik premijera Mađarske i ministar financija, Mihaly Varga, i mađarski ministar inovacija i tehnologije Laszlo Palkovics.

Först je na Twitteru objasnio da će zajednički pothvat nastojati transformirati rutu preko Ukrajine i Mađarske u drugu, glavnu os koja bi dovela do novih kapaciteta, brzog vremena transporta i učinkovite daljnje distribucije u Europi.

- Kopneni most između Europe i Azije je od ogromne važnosti u povezivanju dotičnih zajednica. Trgovinske linije vode do prosperiteta, ekonomskog rasta i u konačnici također povezuju ljude, pomažući na taj način premostiti političke podjele, napisao je na Twitteru.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...