MIOKOVIĆ O DOLASKU PATRIJARHA PORFIRIJA U BANJU LUKU: Vjerski obred kao razlog je laž, radi se o bahatoj podršci SPC-a neustavnom "Danu RS-a"

Laž da je ovo vjerski obred a ne bahata podrška SPC nepoštivanju odluke najvišeg suda u ovoj državi, dostojna je priloga Branke Kusmuk, smatra Dragan Mioković.

  • Mini market

  • 04. Jan. 2022  04. Jan. 2022

  • 1

Dragan Mioković, bivši sarajevski policajac, oglasio se sinoć na svom Twitter profilu nakon što je najavljeno da će patrijarh Porfirije održati liturgiju u Banjoj Luci, i to u nedjelju 9. januara.

Kako je u službenom saopćenju najavljeno, patrijarh Porfirije dolazi održati liturgiju na treći dan pravoslavnog Božića, ali pojedini su ovu posjetu odmah protumačili na nešto drugačiji način.

Jedan od njih je i Dragan Mioković, koji smatra da posjeta Banjoj Luci nema veze sa vjerskim obredom, nego zato što se upravo tog 9. januara na području manjeg bh. entiteta proslavlja neustavni "Dan Republike Srpske".

- Laž da je ovo vjerski obred a ne bahata podrška SPC nepoštivanju odluke najvišeg suda u ovoj državi, dostojna je priloga Branke Kusmuk. Ovo se - ne radi, rekao je Mioković, piše Oslobođenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...