"SRPSKI SVET" NA DJELU: Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin govorio o neustavnom Danu Republike Srpske, spomenuo i "državno iskustvo"

Vulin je naglasio da “Srbi moraju da budu jedinstven politički narod, a bez RS-a to nije moguće”.

  • Politika

  • 05. Jan. 2022  05. Jan. 2022

  • 10

Srpski narod već 30 godina pokazuje koliko je bila ispravna odluka da se bore za svoju državu, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, gostujući u Јutarnjem programu RTRS-a.

Vulin je govoreći o neustavnom danu RS-a kazao da je 30 godina Republike Srpske značajan jubilej.

"30 godina RS-a govori o iskonskoj potrebi srpskog naroda zapadno od rijeke Drine da ima državno iskustvo. RS već 30 godina pokazuje koliko je važno da ima svoju pravno političku organizaciju", poručio je Vulin.

Vulin je naglasio da “Srbi moraju da budu jedinstven politički narod, a bez RS-a to nije moguće”.

"Negacija RS-a je negacija srpskog naroda. Mi smo čuvari Dejtonskog sporazuma, u njemu je jasno određeno šta je RS i to se jednostavno ne može mijenjati", rekao je Vulin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...