BORENOVIĆ UZBURKAO DUHOVE: "Republika Srpska obilježava Dan RS-a 9. januara, jer je tog datuma 1992. godine osnovana..."

On je rekao da Republika Srpska u godinama pred sobom ima brojne izazove, među kojima su najveći - ekonomsko jačanje, izgradnja socijalno pravednijeg društva, zaustavljanje odlaska stanovništva i iskorjenjivanje korupcije.

  • Vijesti

  • 05. Jan. 2022  05. Jan. 2022

  • 8

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je da je 30 godina postojanja Republike Srpske veliki i značajan jubilej koji pokazuje da je ona vječna i trajna i da se niko ne može poigravati sa budućnošću RS-a.

On je podsjetio da je Republika Srpska dobila svoju međunarodnu verifikaciju i priznanje Dejtonskim sporazumom te da je obaveza i odgovornost svih da je jačaju, grade, da bude bolja i naprednija, da bude zaposlenija i da ljudi u njoj ostaju.

"Zavjet koji stoji iza RS-a je činjenica da su mnogi ugradili svoje živote u njeno stvaranje i niko se ne smije poigravati sa tom važnom i značajnom činjenicom", naglasio je Borenović za Srnu.

On je rekao da Republika Srpska u godinama pred sobom ima brojne izazove, među kojima su najveći - ekonomsko jačanje, izgradnja socijalno pravednijeg društva, zaustavljanje odlaska stanovništva i iskorjenjivanje korupcije.

Republika Srpska obilježava Dan Republike 9. januara, jer je tog datuma 1992. godine osnovana pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH, nakon što su preglasani u ključnim pitanjima o opstanku Jugoslavije, a pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba, koji su imali konstutitivni status", naveo je Borenović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...