KONAČNA ODLUKA: Novak Đoković mora odmah da napusti Australiju! DEPORTUJU GA U SRBIJU!

Đokoviću nije dozvoljen ulazak u Australiju.

  • Sport

  • 05. Jan. 2022  05. Jan. 2022

  • 7

Srbijanski teniser Novak Đoković, prema nezvaničnim informacijama australijskih medija, dobio je odluku o ukidanju njegove vize za boravak u Australiji i naloženo mu je da napusti tu državu u roku od jednog dana.

Vijest je objavio novinar Paul Sakkal iz medija The Age, navodeći da je ona provjerena iz dva izvora.

"Advokati Novaka Đokovića su u procesu podnošenja žalbe. Đoković nije pokazao dovoljne dokaze za svoje medicinsko izuzeće od vakcinisanja protiv virusa korona", naveo je Sakkal.

Podsjetimo, Đoković je stigao na aerodrom Tulamarin oko 13:30 sati po našem vremenu, ali mu ulazak u Australiju nije odobren. Đokovićev tim aplicirao je za pogrešnu vizu, koja ne podržava medicinsko izuzeće za vakcinaciju.

Oni su to odbili i nisu podržali zahtjev, pa se Novak polako pakuje i sprema za povratak u Beograd. Prema lokalnim zakonima, Đoković ima rok da do kraja dana napusti zemlju.

Na kraju su se u čitav proces uključili i ambasada Srbije, kao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ali Novaku ulaz i pored toga nije dozvoljen.

Tako će prvi ovosezonski Grand Slam ostati uskraćen za prisustvo aktuelnog šampiona i rekordera po broju osvojenih titula u Melbourneu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...