ŽELJKA CVIJANOVIĆ RAZOČARANA: "Cilj sankcija SAD-a je da se pomogne opoziciji u Republici Srpskoj..."

Ona je rekla da se sa tim mogu povezati i neke druge stvari koje prate mjesecima borbu za ustavnu poziciju Republike Srpske.

  • Politika

  • 06. Jan. 2022  06. Jan. 2022

  • 4

Potpredsjednica Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Željka Cvijanović izjavila je da su sankcije SAD-a nametnute s jasnim ciljem da se pomogne opoziciji u RS-u na narednim izborima, kao i da su najobičnije laži optužbe da SNSD ili političari iz te stranke ruše Dejtonski sporazum, teritorijalni integritet ili da blokiraju institucije.

„To su fabrikacije, a uz to se dodaju i određene kvalifikacije za korupciju s jasnim ciljem da pomogne opoziciji na narednim izborima i da su to one teme koje treba plasirati u javnosti“, rekla je Cvijanović sinoć nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

Cvijanović je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci rekla da je sve ovo podsjeća na davna vremena kada se strani faktor „obračunavao“ sa političkim akterima ili sa ljudima u okviru Republike Srpske, kada su visoki predstavnici smjenjivali po 50 do 60 ljudi bez bilo kakvih dokaza, relevantnih pokazatelja i ponašali se kao najveći kršioci ljudskih prava.

"Ovo me podsjeća upravo na to vrijeme zato što sam u obrazloženjima našla more netačnih kvalifikacija, lažnih stvari, podmetanja i slično. Milorad Dodik nije čovjek koga treba da brani SNSD, ali jeste predsjednik SNSD-a i ono što se govori za njega i da se daju određene kvalifikacije u ovom tekstu, u obrazloženju su apsolutno netačne", rekla je ona, prenosi RTRS.

"Mi znamo šta je međunarodni faktor, ali isto tako znamo šta može a šta ne može da radi, odlično znamo da čitamo Ustav i da razumijemo šta su čije nadležnosti po tom istom Ustavu", poručila je Cvijanović.

Ona je rekla da se sa tim mogu povezati i neke druge stvari koje prate mjesecima borbu za ustavnu poziciju Republike Srpske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...