"U BiH JE MOGUĆE REALIZOVATI VELIKE PROJEKTE": Drašković ugostio Efendića u Trebinju (FOTO)

Prilikom posjete razgovaralo se i o uspostavi saradnje sa sarajevskim privrednicima i ugostiteljima koji imaju svoje aščinice, ćevabdžinice i sl. da njihovi proizvodi budu nešto što će se ponuditi u sklopu Varoš čaršije turistima koji će ovdje dolaziti iz cijelog svijeta, a to je sigurno nešto što je budućnost zemlje.

  • Ekonomija

  • 06. Jan. 2022  06. Jan. 2022

  • 1

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo i predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semir Efendić, zajedno sa izvršnim direktorom izvoza kompanije AS Holding d.o.o, Vedadom Halilovićem i nekadašnjim glavnim trebinjskim imamom Huseinom ef. Hodžićem, posjetio je "Grad sunca" - turistički kompleks u sklopu kojeg je prije nekoliko dana otvorena Begova kuća, koja je izgrađena po uzoru na nekadašnji kultni objekat i poznati restoran u gradu Trebinju za koji su Trebinjci posebno vezani.

Resulbegovića kuća nalazila se uz desnu obalu Trebišnjice, bila je jedan od najznačajnijih spomenika osmanske arhitekture, po kojem je grad Trebinje bio prepoznatljiv, zapaljena je krajem 1992. i izgorjela do temelja. Po uzoru na nekadašnju, Begova kuća izgrađena je na novoj lokaciji, u sklopu turističkog kompleksa “Grad sunca”, koji se prostire na površini od 85 hektara i turistima, ali i domaćim gostima nudi raznovrsne sadržaje.

Delagaciju je ugostio vlasnik kompleksa Rodoljub Drašković, čije firme u Bosni i Hercegovini danas zapošljavaju oko 2.000 ljudi.

Efendić je istakao da taj projekt pokazuje da je u BiH moguće realizovati velike investicije, te da je na prostoru koji iseljava moguće započinjati sa projektima koji vraćaju nadu i pokazuju našem svijetu širom zemaljske kugle da u svojoj zemlji mogu naći možda i bolje od onoga što su tamo našli, ako ovdje počnu da rade i da stvaraju.

Prilikom posjete razgovaralo se i o uspostavi saradnje sa sarajevskim privrednicima i ugostiteljima koji imaju svoje aščinice, ćevabdžinice i sl. da njihovi proizvodi budu nešto što će se ponuditi u sklopu Varoš čaršije turistima koji će ovdje dolaziti iz cijelog svijeta, a to je sigurno nešto što je budućnost zemlje, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...