BURNA REAKCIJA IZ DEMOKRATSKE FRONTE: "Suludi pozivi SDP TK -a na ostavke Podžića i Komšića, potrebno eleminisati PDA i Kukića!"

"Ovakav nivo svjesnog politikantstva aktuelnog rukovodstva SDP-a u kritičnim momentima za čitavu državu i mir u BiH itekako može da zabrine sve građane čiju inteligenciju ovi političari ograničenog dometa i lokalnog nivoa očigledno potcjenjuju", poručio je Zlatan Begić, potpredsjednik SDP-a.

  • Mini market

  • 06. Jan. 2022  06. Jan. 2022

  • 1

Potpredsjednik DF-a i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini prof.dr Zlatan Begić smatra da poziv SDP-a TK, Demokratskoj fronti na napuštanje vlasti na državnom nivou predstavlja vrhunac politikantstva I licemjerstva, jer je riječ o neuporedivim okolnostima. To pogotovo ne može biti izgovor za eliminaciju PDA iz vlasti Tuzlanskog kantona, naglašava Begić.

"Smatram da bi ostavke ministra odbrane Sifeta Podžića, ili ostavka predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine gospodina Željka Komšića, bili suludi potezi i vrhunski antidržavni akt u trenucima kada se od strane Milorada Dodika vrši napad na ustavni poredak države Bosne i Hercegovine i kada se otvoreno prijeti secesijom i ratom.

Zahtijevati ostavku ministra Podžića i predsjedavajućeg Komšića značilo bi ostaviti Oružane snage BiH bez civilne i vrhovne komande u ovako delikatnom političkom i sigurnosnom trenutku i pod okolnostima totalne blokade institucija, a Bosnu i Hercegovinu bez šefa države. Znaju to i u SDP-u, pa ovakav nivo svjesnog politikantstva aktuelnog rukovodstva ove političke partije u kritičnim momentima za čitavu državu i mir u BiH itekako može da zabrine sve građane čiju inteligenciju ovi političari ograničenog dometa i lokalnog nivoa očigledno potcjenjuju.

Posebno je zabrinjavajuće što se takva vrsta neodgovornog politikanstva potencira isključivo sa ciljem nemuštog opravdanja njihove politike na kantonalnom nivou, potvrđujući time još jednom da se u njihovom sistemu vrijednosti stranka nalazi ispred države.

U tom smislu, mi smo bili voljni da zajedno sa SDP-om i Našom strankom branimo interese države BiH u državnim institucijama u kritičnim momentima. Nažalost, vrijeme je pokazalo da ove političke partije nisu zainteresovane za konkretnu i iscrpljujuću političku borbu protiv politike Milorada Dodika i Dragana Čovića na državnom nivou, ali da su itekako zainteresovane za ekstremni populizam, ugodnu vladavinu po kantonima i na kantonalnim budžetima. Mi smo izabrali da se na državnom nivou borima za interese Bosne i Hercegovine protiv antidržavnih politika Dodika i Čovića, mi smo izabrali stranu Željka Komšića. Za razliku od toga, SDP i Naša stranka su izabrali hladovinu na kantonalnom nivou i stranu gospodina Mirsada Kukića, i tu prestaje sva priča",  stoji u reakciji potpredsjednika DF-a Zlatana Begića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...