DRUŠTVENE MREŽE GORE: Gorica Dodik objavama izazvala pravu pomutnju, branila oca, napadala Ramiza Salkića i Avdu Avdića, pa napravila veliku grešku…

Ne stišavaju se reakcije na nove američke sankcije članu Predsjedništva BiH i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku.

  • Mini market

  • 07. Jan. 2022  07. Jan. 2022

  • 2

Ponovo je pravu pomutnju na društvenim mrežama svojim objavama izazvala Gorica Dodik.

„Vrijeme izlaska teksta juče u 19.05, objavljen na 5 strana, sve već imaju napisano samo puštaju. Žurnal je Avdo Avdić i Vaskovićeva žena, a ova Žana Gauk je radila kod Vukelića, suvišno je dalje bilo šta komentarisati“, poručila je Dodikova kćerka.

Reakcija Dodikove kćerke nije slučajna. Naime, u tekstu Žurnala piše kako SAD sankcijama zaustavljaju kriminal porodice Dodik, te kako bi kompanije Prointer, kao i vlasnik ATV-a, mogli ostati bez licenci i milionskih tendera.

Žurnal je još 11. novembra najavio probleme koje bi „Prointer“ mogao imati, ukoliko SAD prošire sankcije Miloradu Dodiku zbog očiglednog kriminala i korupcije. Kompanije „IBM World Trade Corporation“ i „IBM Ireland Product“ još 6. marta 2019. godine raskinule su ugovore o saradnji sa ovom firmom.

Jasno je kako je Dodikova kćerka ponovo sve promašila, pa tako i medij za koji rade novinar Avdo Avdić i supruga Slobodana Vaskovića, no tu nije bio kraj teorija zavjere.

Dodikova kćerka optužila je potpredsjednika RS-a i člana SDA Ramiza Salkića, nakon što je ovaj kritizirao Dodikov režim zbog napada na vjernike u Janji.

„Gospodine Ramize, jasno je da ste i vi dobili instrukcije ambasade da okrivljujete Dodika za sve i da širite mržnju prema njemu, ali i vama je jasno da jedina politika koja izaziva nestabilnost i mržnju je ta koja dolazi od vas i od političkog Sarajeva“, poručila je Gorica Dodik.

Podsjetimo, Ramiz Salkić, potpredsjednik RS-a, rekao je da su oružani napad i verbalno vrijeđanje vjernika Bošnjaka u Janji posljedica radikalne separatističke politike koju provode vlasti bh. entiteta RS, predvođene Miloradom Dodikom, te da su Bošnjaci Janje, kao i Bošnjaci u čitavoj RS, zabrinuti ovim dešavanjem i izostankom snažnije reakcije radi spriječavanja ugrožavanja mira i stabilnosti od strane separatistički orijentisanih ekstremista.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...