IVANIĆ NASLUĆUJE KRAJ: „Dodik ni sam ne zna u kom pravcu vodi Republiku Srpsku, pravi učinak sankcija bit će ukoliko Amerikanci izvrše pritisak na…“

Ivanić je ukazao i na Dodikov pokušaj zataškavanja kriminalnih radnji u koroni i formiranje entitetske Agenicije za lijekove.

  • Politika

  • 07. Jan. 2022  07. Jan. 2022

  • 1

Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije zbog podrivanja Dejtonskog sporazuma i korupcije članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i banjalučkoj Alternativnoj televiziji. Zbog korupcije i zloupotrebe položaja sankcije su uvedene bivšem direktoru rudnika Banovići Mirsadu Kukiću i bivšem predsjedniku VSTV-a Milanu Tegeltiji i njegovoj supruzi Tijani.

“Moguće je da je ovo još uvijek upozorenje, ostavljanje otvorenih vrata gospodinu Dodiku da napravi korak nazad… U kratkom roku ne očekujem spektakularnu promjenu niti mislim da će Dodik zbog sankcija promijeniti pristup”, kazao je za Al Jazeeru  Mladen Ivanić, bivši član Predsjedništva BiH.

“Ako bi sankcije išle mimo Dodika na krug njegovih saradnika iz vrha SNSD-a, to bi moglo imati političke posljedice, ako ovako ostane mislim da će Dodik napraviti političku priču.”

Ivanić je kazao kako će se Dodik naći u velikim problemima ako Amerikanci izvrše pritisak na banke koje rade s bankama s kojima posluje Dodik, nakon čega će se vidjeti pravi učinak sankcija. Očekuje i da se političari iz Federacije BiH nađu na američkoj "crnoj listi“, ali i mnogi Dodikovi suradnici.

Ivanić je ukazao i na Dodikov pokušaj zataškavanja kriminalnih radnji u koroni i formiranje entitetske Agenicije za lijekove.

Pogledajte video!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...