DRAGAN ČOVIĆ O NAVODNIM DOKAZIMA PROTIV NJEGA: ''Nahodao sam se ja po sudovima u vremenu Petritscha..."

Čović je danas rekao kako je i onda i danas riječ o obračunu s politikama.

  • Politika

  • 07. Jan. 2022  07. Jan. 2022

  • 4

Dušan Janjić, analitičar i direktor Foruma za etničke odnose, izjavio je kako ''pouzdano zna da Draganu Čoviću od momenta Petritscheve administracije postoje krivični i drugi dokazi u vezi sa Aluminijskim kombinatom i za banku koja je vođena u Mostaru i to je sve u rukama Amerikanaca.

''Nahodao sam se ja po sudovima u vremenu Petritscha (Wolfgang, bivši visoki predstavnik u BiH) sedam godina. Apsolutno se nahodao i časno se nahodao'', rekao je lider HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović govoreći o navodima kako američka administracija ima dokaze i protiv njega.

Čović je danas rekao kako je i onda i danas riječ o obračunu s politikama.

''I tad sam govorio, kad je krenuo taj proces, onog dana kad mi je završio mandat u federalnoj Vladi, krajem trećeg mjeseca 2001, za sedam dana sam morao otići na sud. To vam je bio taj obračun politikama. Netko jer tad u to vrijeme ocijenio, a mislim da rade iste stvari, jedan dio onih koji baš i ne misle isto kao što mi mislimo o BiH a izvana imaju svoj utjecaj, koji rade i danas'', rekao je Čović, navodi Bljesak.info.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...