MIRSAD HADŽIKADIĆ OSUO PALJBU: "Zašto ne slavite američke sankcije Mirsadu Kukiću, a slavite Miloradu Dodiku"

Izricanje dugo iščekivanih, sankcija Bidenove administracije, rezultiralo je novim podjelama i bipolarizacijom političke scene u Bosni i Hercegovini.

  • Politika

  • 07. Jan. 2022  07. Jan. 2022

  • 8

"Zato što je Kukić nečiji dojučerašnji stranački kolega koji je zagrizao u korupciju mnogo prije nego li je osnovao PDA, noseći dres svoje matične stranke? Ili zato što su u Kukićeve afere involvirani i drugi visokopozicionirani dužnosnici?

Izricanje dugo iščekivanih, sankcija Bidenove administracije, rezultiralo je novim podjelama i bipolarizacijom političke scene u Bosni i Hercegovini. Jedni slave. Drugi negoduju. A i jedni i drugi čine pozorište licemjerja",  ističe se u saopćenju predsjednika Platforme za progres Mirsada Hadžikadića.

Dalje se navodi:

Sankcije, koje su izrekle SAD, u bosanskohercegovačkoj političkoj javnosti se prihvaćaju parcijalno, po principu: „uzmi samo ono što ti odgovara“. Na taj način se interpretira i Ustav BiH, na taj način se interpretiraju presude haškog suda, na taj način se interpretira kod nas sve.

Sve je to odraz nedostatka nužno potrebne političke odgovornosti i kulture za kojim vapi naše društvo i država. Ti dvostruki aršini, koji su rak rana našeg društva, isplivali su, opet, na površinu sa američkim sankcijama.

"Patriote" slave i pozdravljaju sankcije Miloradu Dodiku, a pri tom postiđeno „okreću glavu“ od sankcija Mirsadu Kukiću, koje su dio istog paketa, koje ih, obojicu, terete za korupciju najvišega stepena.

Možda zato što je Mirsad Kukić nečiji koalicijski partner, kojeg se nije lako odreći, kao niti vladajućih pozicija?

Ili zato što je Kukić nečiji dojučerašnji stranački kolega koji je zagrizao u korupciju mnogo prije nego li je osnovao PDA, noseći dres svoje matične stranke?

Ili zato što su u Kukićeve afere involvirani i drugi visokopozicionirani dužnosnici? Građani očekuju da odgovore na ova pitanja daju pravosudne institucije BiH.

A do tada, poruka glasnim “političkim liderima” u Sarajevu: najlakše i najpopularnije je, iz Sarajeva, „udarati“ po Dodiku, zarad jeftinih poena. Niko, ko je dio koruptivne i kriminalne hobotnice ne zaslužuje milost. Stoga, ne budite licemjeri. Osudimo ih sve, bez obzira na pripadnost po bilo kojem osnovu.

Jer njihov jedini identitet je novac i moć. Nemaju oni druge pripadnosti. Sve ostalo je predstava za narodne mase", poručuje Hadžikadić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...