BURNO U MOSTARU: Oglasio se gradonačelnik Kordić - "Sattler i Nelson nisu zaslužili da se..."

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić oglasio se na svom Facebook profilu, a post je naslovio sa "Nedopustivo politikantstvo svečane sjednice Gradskoga vijeća".

  • Politika

  • 07. Jan. 2022  07. Jan. 2022

  • 7

Kordić piše da je jutros dobronamjerno ukazao da je način sazivanja svečane sjednice protivan odredbama Poslovnika Gradskog vijeća (Članak 83 stavak 3) koji za sazivanje svečane sjednice propisuje obveznu saglasnost dva zamjenika predsjednika vijeća i gradonačelnika.

“Zamolio sam da se ispoštuje poslovnik i izbjegne bilo kakva nepravilnost oko održavanja svečane sjednice. Žao mi je da se ovaj proces već javno problematizira kao sukob i ova situacija koristi za političke obračune. Više puta sam kao gradonačelnik javno govorio kako neću dopustiti politiziranje unutar Grada Mostara, pa tako ne želim ni u ovom slučaju”, napisao je gradonačelnik Mostara.

Kordić smatra da neko želi narušiti činjenicu da se gotovo konsenzusom (četiri suzdržana glasa) u Gradskom vijeću izglasala dodjela statusa počasnih građana Johannu Sattleru i Ericu Nelsonu i da je napokon u Mostaru prisutna konstruktivna atmosfera.

"Pozivam sve na odgovornost, prema vlastitom gradu, kao i gospodi Sattleru i Nelsonu, jer nisu zaslužili da se svečani čin proglašenja koristi u političke svrhe a posebno da se vežu bilo kakve nepravilnosti", napisao je na Facebooku gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Nedopustivo politikantstvo svečane sjednice Gradskoga vijeća Jutros sam dobronamjerno ukazao da je način sazivanja...

Posted by Mario Kordić on Friday, 7 January 2022

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...