SANKCIJE MU TEŠKO PALE: Milan Tegeltija lamentiranjem o srpstvu nadmašio sebe, tvrdi da je Republika Srpska najveće ostvarenje od…

Tako je Tegeltija novom objavom na društvenim mrežama i lamentiranjem na temu srpstva nadmašio sebe.

  • Mini market

  • 08. Jan. 2022  

  • 0

Milan Tegelitija, bivši predsjednik VSTV-a BiH, a danas savjetnik Člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i osoba s nove američke „crne liste“ ne posustaje.

Tako je Tegeltija novom objavom na društvenim mrežama i lamentiranjem na temu srpstva nadmašio sebe.

Naime, Tegeltija tvrdi kako je bh. entitet Republika Srpska najveće srpsko ostvarenje nakon Berlinskog kongresa 1878. godine, ali i ne samo to.

„Republika Srpska  je najveće srpsko ostvarenje nakon Berlinskog kongresa 1878. i zato je ogromna istorijska odgovornost sadašnje srpske generacije da je čuva od obesmišljavanja. Nje će biti onoliko koliko je Srbi budu voljeli i koliko budu bili odlučni da je brane“, poručio je najnoviji „stanovnik“ američke „crne liste“.

No, Tegeltija nije otkrio ko to pokušava obesmisliti Republiku Srpsku i na koji način je ugrožena. Sasvim je jasno da najnoviji spin Dodikovog savjetnika ima za cilj opravdati sumanute poteze njegovog šefa, koji ostaje usamljen u očajničkim pokušajima da ostane na vlasti.

Podsjetimo, Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije bivšem predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Milanu Tegeltiji te predsjedniku političke stranke PDA Mirsadu Kukiću, nakon što su sankcije ranije uvedene članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i provladinoj komercijalnoj Alternativnoj televiziji.

Kako je saopćeno iz State Departmenta, Tegeltija i Kukić su sankcionisani zbog umiješanosti u značajnu korupciju. Ovakva odluka, podrazumijeva prije svega zabranu ulaska u SAD.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...