ISPRAVKA TEKSTA: U Istočnom Sarajevu na lokalnim institucijama već mjesecima nema zastave države BiH

Napomena:"Slobodna Bosna" je naknadno ispravila tekst koji je prenijela od portala Klix.ba nakon što je portal Raskrinkavanje označio vijest kao "manipulacija činjenicama" jer se uklanjanje zastava BiH sa institucija u Istočnom Sarajevu ne može se povezati sa obilježavanjem Dana RS-a.

  • Društvo

  • 08. Jan. 2022  14. Jan. 2022

  • 4

Sa općinskih i gradskih institucija u Istočnom Sarajevu uklonjene su zastave države Bosne i Hercegovine.

To je praksa koja se pojavljivala i ranije, a posebno je intezivirana s posljednjom političkom krizom izazvanom secesionističkom politikom režima Milorada Dodika.

Dan RS obilježava se usprkos dvjema odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kojima je on proglašen neustavnim, a nakon mišljenja Venecijanske komisije koja je ocijenila da je "diskriminatorski, jer nije u skladu s univerzalnim vrijednostima dijaloga, tolerancije i razumijevanja".

Napomena:"Slobodna Bosna" je naknadno ispravila tekst koji je prenijela od portala Klix.ba nakon što je portal Raskrinkavanje označio vijest kao "manipulacija činjenicama" jer se uklanjanje zastava BiH sa institucija u Istočnom Sarajevu ne može se povezati sa obilježavanjem Dana RS.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...