GP BIH NA STRANI NEUSTAVNOG DJELOVANJA: Galić, odani kadar Dragana Čovića, odobrio tim za osiguranje obilježavanja 9. januara!

Sramno neustavno djelovanje Granične policije trebalo bi biti i predmetom opservacija Nezavisnog odbora. 

  • Politika

  • 08. Jan. 2022  08. Jan. 2022

  • 13

Danas i sutra vlasti u Republici Srpskoj obilježavaju neustavni dan RS - 9 . januar. Podsjećamo još 2015. godine ovaj datum je proglašen neustavnim. 

Ali uz entitetske institucije obilježavanju ovog neustavnog dana koji je predmetom spora već duže godina priključila se i jedna sigurnosna agencija i to Granična policija BiH, na čijem je čelu Zoran Galić, odani kadar Dragana Čovića (HDZ).

Naime, Granična policija je izašla u susret zahtjevu MUP-u RS-a te je odobrila angažiranje anti-bombnog tima gdje je navedeno da se 8. i 9. januara obezbijedi angažovanje ovog tima na području Međunarodnog aerodroma Banja Luka i po potrebi na drugim lokacijama na području Banja Luke u svrhu deaktiviranja i uklanjanja opasnih sredstava.

„Službeno vozilo za prijevoz anti-bombnog tima i pripadajuće opreme, kao i smještaj pripadnika tima za vrijeme njihovog boravka u Banjoj Luci potrebno je da budu osigurani u koordinaciji TK za Aerodrome Sarajevo i Banja Luka“, navodi se u odobrenju kojeg je potpisao Galić, a u koji je Patria imala uvid.

Sramno neustavno djelovanje Granične policije trebalo bi biti i predmetom opservacija Nezavisnog odbora. 

Svakako je ovo jedan u nizu dokaza uske sprege HDZ-a i SNSD-a, kao i njihovih lidera Čovića i Dodika na putu separatističke politike koje provode posljednjih godina, piše Nap.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...