SEMIR EFENDIĆ: "Nekima su agresije i genocidi prirodno okruženje da se iskažu kao ličnosti"

Civilizovani svijet se jasno odredio prema idejama ekskluziviteta pojedinih naroda na nekoj teritoriji i nazvao to fašizmom.

  • Politika

  • 09. Jan. 2022  09. Jan. 2022

  • 4

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo i presjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semir Efendić oglasio se povodom obilježavanja neustavnog dana manjeg bh. entiteta RS.

Pored komentara na općenite poruke koje dolaze iz manjeg bh. entiteta Efendić je posebno komentirao pjesmu pod nazivom „Jedina Srpska“ koja je premijerno izvedena na neustavni dan.

“'Glas razuma' iz Banje Luke. To su te vrijednosti koje promovira vlast manjeg bh entiteta, sa zakašnjenjem od 150 godina. U njima nema mjesta ni za koga drugog osim za Srbe. Znamo šta su ovakve kampanje i pjesme donijele kroz čitav 20 vijek."

Ponovio je i žalosnu činjenicu da su nekima balkanski i svjetski ratovi, agresije i genocidi prirodno okruženje u kojem najbolje mogu da se iskažu kao ličnosti.

"Civilizovani svijet se jasno odredio prema idejama ekskluziviteta pojedinih naroda na nekoj teritoriji i nazvao to fašizmom. A neke još u školi uče da je fašizam dobar i da su zločinci heroji. I onda kažu da je čitav svijet protiv njih, a nije nego je protiv fašizma", zaključio je Efendić.

Beogradski sindikat i Danica Crnogorčević povodom neustavnog dana manjeg bh. entiteta RS objavili su pjesmu pod nazivom “Jedina Srpska”, tekst potpisuje Beogradski sindikat, muziku je uradio Beogradski sindikat sa Nebojšom Obradovićem, a gusle je svirao Maksim Vojvodić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...