ALARMANTAN POZIV IZ SARAJEVA: Prvi put nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu „Zelene beretke“ kreću sa prijemom novih članova…

Nedugo nakon objave uslijedili su komentari.

  • Vijesti

  • 10. Jan. 2022  10. Jan. 2022

  • 13

"Poštovani članovi grupe, s obzirom na to da svaki dan gledamo potpuno iste scene kao one iz 1991. i 1992. godine, uskoro ćemo proširiti svoje članstvo i krenuti u prijem novih članova.

Bit ćete obaviješteni šta, kako i gdje se učlaniti.

Ovo je prvi put poslije agresije na Bosnu i Hercegovinu da 'beretke' kreću sa prijemom novih članova", stoji u objavi "Zelenih beretki Bosnae".

Nedugo nakon objave uslijedili su komentari.

„Ne uskoro, već to treba pod hitno.. ljudi, šta čekamo više, četnici orgijaju, pucaju po džamijama i opet će oni nas vaditi iz masovnih grobnica.. jer u našem narodu je sve na priček, ono kad baš oni ispale par hiljada granata valjda ćemo se tad skupiti pa opet pod brdo a ne na brdo“, stoji u jednom od komentara.

Bosnae je prvo ime borbenih jedinica koje su organizirale odbranu BiH pod udruženjem građana koje je imalo naziv „Udruženje za očuvanje historije i objekata kulturne baštine Bosnae“.

Zelene Beretke se dodaje u naziv polovinom 1991. godine jer znak raspoznavanja članova je bila zelena beretka i tako nastaje ime za sve borbene grupe „Zelene beretke Bosnae“.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...