NOVA ZAPLJENA NA GRANIČNOM PRIJELAZU BiH: Pogledajte šta su ovlašteni službenici UIO oduzeli na Graničnom prijelazu Izačić...

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

  • Vijesti

  • 11. Jan. 2022  11. Jan. 2022

  • 0

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje na Graničnom prijelazu Izačić i na graničnim prijelazima koje pokriva Regionalni centar Tuzla prilikom kontrole teretnih i motornih vozila oduzeli su raznu robu u vrijednosti od oko 76.000 KM. 

Ovlašteni službenici UIO na CR/GP Izačić prilikom fizičkog pregleda robe, a koju je uvozilo pravno lice, otkrili su veću količinu neprijavljene robe. Tokom pregleda pronađeno je veća količina robe, a radilo se o robi kućne potrepštine, polovna i nova odjeća, kacige za bicikl i skijanje, polovne mašine. Vrijednost privremeno oduzeta robe se procjenjuje na oko 8.000 maraka.

Službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla, vršeći pojačane kontrole robnog i putničkog prometa na graničnim prijelazima i unutrašnjosti otkrili su 20 nepravilnosti (9 nepravilnosti u prekograničnom prometu i 11 nepravilnosti u unutrašnjem prometu).

UIO: Oduzeta razna roba od oko 76.000 KM

Na graničnim prijelazima koji pripadaju RC Tuzla na osnovu operativnog rada i pojačanih operativnih taktičkih mjera uz upotrebu specijalističke opreme prilikom detaljnog pregleda putničkih motornih vozila pronašli su neprijavljenu robu kod 9 fizičkih lica (razna tehnička oprema, računari, alat). Ukupna vrijednost oduzete robe na granici iznosi 40.000 KM. Pored navedenog, otkriveno je 11 nepravilnosti u unutrašnjem prometu, uz privremeno oduzimanje robe u iznosu od 28.000 KM.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...