KONAČNO SE SJETIO: Vulin osudio pjevanje o ratnim zločinima u Priboju - "Ružno i primitivno..."

Naglasio je da policajci to nisu učinili u radno vrijeme i u uniformi, ali da to nije opravdanje.

  • Regija

  • 11. Jan. 2022  11. Jan. 2022

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da osuđuje svakoga ko na bilo koji način povrijedi nečija osjećanja, komentarišući slučaj policajaca iz Priboja koji su pjevali pjesmu koja veliča genocid u Srebrenici i dodao da "nema mjesta za takvo ponašanje u Ministarstvu unutrašnjih poslova".

„Nema smisla to što radite. To je ružno, to je primitivno, to je nešto što se ne radi. Srbija je zemlja svih građana“, kazao je Vulin za televiziju Pink.

On je naglasio da među više od 40.000 pripadnika MUP-a ima mnogo onih koji nisu Srbi.

“I šta sad? Treba da se loše osećaju? Ovo je njihova zemlja, oni rade svoj posao”, istakao je Vulin.

Naglasio je da policajci to nisu učinili u radno vrijeme i u uniformi, ali da to nije opravdanje.

Nekoliko policajaca, pripadnika Uprave granične policije Priboj pjevali su pjesme u kojima se poziva na ponavljanje ratnih zločina u Srebrenici, Novom Pazaru i Sjenici.

Protiv 12 njih je pokrenut disciplinski postupak, a izvještaj specijalne radne grupe o tom događaju dostavljen je i tužilaštvu na dalje postupanje, navodi agencija Beta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...