TREBA RAZLIKOVATI "PAPKA" OD SELJAKA: Konaković branio Fortu zbog spornih izjava

Konaković je rekao da je njegov komentar identičan komentaru Udruženja poljoprivrednika, kako kaže, jedinom razumnom saopćenju koje je vidio".

  • Mini market

  • 11. Jan. 2022  11. Jan. 2022

  • 4

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković komentirao je jučerašnje izjave premijera Kantona Sarajevo Edina Forte, koje je rekao u intervjuu za britanski Guardian i u kojem je rekao da su "u BiH seljaci dobili rat".

Konaković je rekao da je njegov komentar identičan komentaru Udruženja poljoprivrednika, kako kaže, jedinom razumnom saopćenju koje je vidio".

"Saopćenju koje pravi razliku između papka i seljaka, kratko i precizno. Možda bih još samo dodao da se prostor koji dobiješ u Guardianu može bolje iskoristiti i da u tom prostoru treba poslati pozitivne poruke o našoj domovini, promovisati njene vrijednosti i potencijale", kaže Konaković.

Svaka javna riječ izabranih zvaničnika se analizira. Ako, mislim da tako i treba. Jučer je jedna takva izjava...

Objavljuje Elmedin KonakovicUtorak, 11. siječnja 2022.

Dodao je da je nekoliko zastupnika i članova SDA "brutalnim lažima, onako kako to često rade", izjavu o ratu protiv šunda u Sarajevu povezali sa agresijom na BiH.

"Zajedno sa njima i poznati twitteraš sa boravištem u USA, notorni ljevičar i SDA-ovac u isto vrijeme, sličnu hajku pokreće. Još jednom su zloupotrijebili našu časnu borbu, šehide, poginule borce, Armiju RBiH i druge simbole u korist prikupljanja jeftinih političkih poena i diskreditacije političkih rivala", dodaje lider NiP-a.

Velike kritike domaće javnosti izazvao je jučerašnji intervju premijera Kantona Sarajevo Edina Forte za Guardian, u kojem je prvi čovjek kantona iznio stavove u kojima kaže da Sarajevo uvozi kič i šund i da su "rat dobili seljaci".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...